KIHELYEZETT ISTENTISZTELET, BIBLIAHÉT ÉS EGYEBEK

Igencsak zajlik az élet a Székelyudvarhely-Belvárosi Unitárius Egyházközségben. Több olyan programot is szerveztek a gyülekezetben, amely megmozgatott minden generációt. Július 4. és 9. között Bibliahetet tartottak a legkisebbeknek – a 7 és 14 év közötti iskolásoknak. A felnőttek pedig egy napon át Bükkfalván vendégeskedtek.

A Bibliahét foglalkozásai a szeretetotthonban tartották

A napközben tartott foglalkozások „hozadékát”, pontosabban annak rövid keresztmetszetét mutathatták be a gyermekek a vasárnapi istentisztelet végén.

Közben előtte két nappal, pénteken az egyházközség tagjainak egy népes csoportja Bükkfalván vendégeskedett László Árpád énekvezér és élettársa László Ildikó vendégeként.

Ezeknek a „kihelyezett” programoknak az a különlegessége, hogy tovább éltetik a Homoródszentmárton községben létrejött korábbi kezdeményezés, a Nyíres Napok hagyományát. Sorrendben ez volt az ötödik ilyen találkozó, amikor az Alkotóház udvarán gyűlhettek össze.

A hely kiválóan alkalmas szabadtéri istentisztelet tartására, de az ott kialakított filagória kis színpadán kulturális műsort is bemutathatnak. Mivel a nőegyletnek énekkara, kézimunkaköre és színjátszócsoportja is van, olyan műkedvelő kis, „házi” társaságok, amelyek a koronavírus-járvány idején is működtek, voltak olyan műsorszámaik, amelyeket fel lehetett frissíteni és az újakkal együtt bemutathattak.

A színpadot a saját varrottasaikból összeállított ad hoc kiállítással díszítették. A programot közebéd – gulyásparti – és közös éneklés zárta.

Fotók: Székelyudvarhely-Belvárosi Unitárius Egyházközség/ Fülöp Bence

Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.