SEMJÉN ZSOLT – A JÓZAN ÉSZ ELLENFORRADALMA

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Vladimír Palko volt szlovák belügyminiszter „Jönnek az oroszlánok – Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé?” című, a keresztényellenességről és Európa értékvesztéséről szóló kötete magyar kiadásának bemutatóján hangsúlyozta: az európai progresszió vezetői nem képesek elfogadni, hogy a keresztények nem elnyomók, hanem elnyomottak.

Mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak – tette hozzá Semjén Zsolt a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen.


Vladimír Palko: Jönnek az oroszlánok. Miért tart Európa és Amerika egy új zsarnokság felé? 604 oldal, 5000 HUF

Rendeznének-e ma nürnbergi pert? Melyik ideológia győzött a hidegháborúban? Tudták-e, hogy a kommunizmus Brüsszelben született? Hogyan alakult át a kommunista ideológia Nyugaton, amikor Keleten eltemették? Bekövetkezik-e Európában és Amerikában a keresztényüldözés? Milyen jellegűek a nyugati keresztény politikai pártok? Kibontakozott-e csöndes polgárháború a katolikus egyházban? Milyen lesz a világkormány, ha létrejön? Vladimír Palko könyve ezekre a kérdésekre kínál válaszokat. Állításaival lehet egyetérteni és lehet vitatkozni, de kérdéseit nem lehet félresöpörni. Mindannyian meg kell fogalmazzuk a magunk válaszait. A választól a magunk, gyermekeink és unokáink jövője függ.

„Hálásan szemlélem, milyen világosan mutatta be és bírálta a jelen helyzetet Európában és Amerikában” – írta XVI. Benedek emeritus pápa személyes levélben a szerzőnek.


RNDr. Vladimír Palko kandidátus, docens 1957-ben született Pozsonyban. A Komenský Egyetemen 1981- ben matematika szakot végzett. 1998–2010 között a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának képviselője, 2002–2006 között belügyminiszter volt. Jelenleg egyetemi matematikatanár. Nős, három gyermeke és öt unokája van. 2021-ben Ferenc pápa a Nagy Szent Gergely-rend tiszti fokozatával tüntette ki.

Fotó: Trend.sk

Surján László Új vasfüggöny című írása a könyvről a Felvidek.ma oldalán jelent meg 2021. november 19-én.


Semjén Zsolt emlékeztetett arra: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó… Tovább

Címképen: Vladimir Palko és Semjén Zsolt a Károlyi-palotában (PIM)- Fotó: KDNP.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.