VIZES-TALÁLKOZÓ HOMORÓDREMETÉN

Még tavaly augusztusban vetődött fel a Jobbágyfalván tartott „újrakezdő találkozó” alkalmával a vízzel kapcsolatos közösségi felelősségvállalás. Akkor Lókod problémái kerültek felvázolásra, de most úgy tűnik, hogy ettől a helyszíntól nem messze, ugyancsak Homoródszentmárton községben jött létre egy olyan elsődleges csapatösszerázó kezdeményezés, amelyet Gáspár Csaba tanyája szomszédságában lehet megvalósítani.

Ily módon Homoródremetén, a Gyertyános-árkában – a hová a falutábla melletti dűlőúton lehet kimenni – egy időszakos vízfolyásban fenéklépcsők létesítése lenne a cél. Ez komoly erőfeszítést igénylő fizikai tevékenység, önköltséges, és ráadásul az oda és vissza utazást is minden érdeklődőnek egyénileg kell megoldania.

A tervek szerint a találkozó és a közmunka 2021. június 25-27. között zajlik. Érkezés június 25-én, pénteken 13 és 14 óra között történik, az együttlét pedig vasárnap, június 27-én délutánig tart. A vendéglátó család 6-8 fő részére biztosít szállást, további 9 fő az egykori iskolaépületben éjszakázhat, szabadtérben viszont bőséges sátorhely áll rendelkezésre. Az étkezés is önellátás formájában valósul meg, napi egy alkalommal meleg étel rendelhető, illetve készíthető. A legközelebbi bolt 5 km-re található. A hideg és a meleg víz általában korlátozott.

A szervező biztosítja a szerszámokat. A résztvevőket arra kérik, hogy vigyenek magukkal gumicsizmát, kesztyűt, megfelelő munkaruhát és esőkabátot.

A pénteki megérkezést követően helyszínbejárás, majd Hajdú Zoltán környezetvédő, civil aktivista, a Fókusz Őko Központ vezetőjének előadása és dokumentumfilm-vetítés következik.

A tényleges fenékküszöb-építés szombaton zajlik, amelyet kötetlen beszélgetés, tábortűz követ. Amennyiben marad munka, akkor annak befejezésére vasárnap délelőtt kerül sor, utána pedig záró és kiértékelő beszélgetést tartanak.

Kapcsolattartó/ szervező Gáspár Csaba, telefon: (+4)0720036822.

A végleges programról a következő hetek folyamán nyújtunk tájékoztatást.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.