SZÉKELYUDVARHELY – KIADVÁNY KÉSZÜL AZ ANYAVÁROS KÉPESLAPOKON TÖRTÉNT ÁBRÁZOLÁSAIBÓL

A Székelyudvarhely kulturális életét tematizáló KÖNYV ÉVE motivációként szolgál a város múltjának egy szegmensét bemutató reprezentatív könyv megjelentetésére. A tervezett minőségi kivitelezésű katalógus a 19. század végén, valamint a 20. század első felében Székelyudvarhelyről kiadott és forgalomba helyezett képeslapok esztétikus ábrázolásai révén mutatja be a város történetét, építészeti és társadalmi életének változását.

Egy a székely anyaváros, Székelyudvarhely szellemi és tárgyi közkincsét képező múzeumi képeslapgyűjtemény alkotja a kiadvány tartalmi magvát. A múzeum fenntartója, az önkormányzat célirányos támogatása révén, múlt évben vásárlás útján kibővített gyűjtemény tematikában változatos és gazdagon illusztrált katalógus megjelentetését teszi lehetővé.

A történelmi hűség és esztétikus publikáció biztosítása érdekében, a Haáz Rezső Múzeum által nem birtokolt korabeli képeslapok felhasználási jogát már megszerezte az intézmény több közgyűjteménytől. Ezt a kört szeretnék kibővíteni a magánszemélyek által birtokolt régi képeslapok bevonásával is.

A felhívás azon személyekhez szól, akik 1945-ig kiadott székelyudvarhelyi képeslapokat őriznek, és hajlandóak ezekkel gazdagítani a tervezett reprezentatív kiadványt.

Kapcsolatfelvétel és további információk érdekében keressék bizalommal a múzeumot: tel.: (+4)0266-218375, e-mail: info@hrmuzeum.ro.

A két világháború között készült irredenta képeslap

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Címképen: Székelyudvarhely a jövőben (1900 körül készült képeslap)

HAÁZ REZSŐ MÚZEUM
535600 Székelyudvarhely
Tel.: 0040 266 218375
Bethlenfalvi u. 2-6. sz. Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
http://www.hrmuzeum.ro

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.