SEBESTYÉN PÉTERREL ZETEVÁRALJÁN

Tekintettel a járványügyi helyzetre, szándékosan nem hirdettük meg szélesebb körben azt a programot, amelyet a Zétavár Panzió És Kemping éttermébe szerveztünk. Sebestyén Péter Daloskönyvét P. Buzogány Árpád író, művelődésszervező ismertette, majd a már bejáratott koreográfia szerint, közös éneklésben terebélyesedett ki az együttlét.

A tulajdonosnak, Szőke Domokosnak az volt a szándéka, hogy rendeljen hozzá némi többletet a sima író-olvasó találkozóhoz. Sebestyén Pétert az éneklésben hangszeres közreműködéssel hárman is segítették.

Szerdán, 2021. január 20-án este mintegy 30-40 családhoz jutott el a szerző daloskönyve, ki-ki hazavihette az életre szóló ajándékot, hogy a továbbiakban aztán haszonnal forgathassa, felidézhesse azokat a népi- és műdalokat, amelyeket gyermek- és ifjúkorától kezdve hoz magával, de ugyanakkor hozzá is rendelje a gyűjteményhez a variációkat, amelyeket maga ismer, s amelyek talán nincsenek benne ebben a több mint 400 oldalas kiadványban.

Hogyha több mint kétszázezer felgyűjtött népdalunk van – ahogy P. Buzogány Árpád mondotta – , akkor illő, hogy azokból legalább néhány százat ismerjünk. Mert ezáltal tesszük élővé a ránk hagyományozott kincset. Főleg most, a járványtól terhes időszak végén, a kilábalás idején hasznosak ezek az együttlétek.

Farkas Antal felvételei

Simó Márton     

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.