SZÉF PEK KIPAKOLVA!

Egyet sóhajtunk, s azzal annyi. Ez is mehet a levesbe. Európa a maga globális európaiságával lassan, apránként bedarálja a nemzeteket. Pedig milyen büszkén veregette saját vállát némely harcostársunk: nézzétek, ezt is kipipáltuk! Hónapokig ez volt a szlogen, még a vírus alatt is. Most már nyugodtan hozzátehetjük: volna…

A Bizottság azt mondja, Vera nénivel az élen, hogy 2013 óta amúgy is már sok minden megvalósult álmainkból… Nincs bennük szégyenérzet, egy deka sem. Mert még az európai cigányság helyzetét sem oldották meg. Sokan most ébredtek rá, épp a somlyói tűzeset kapcsán. S akkor az őshonos kisebbség sorsa, az önrendelkezés még odébb van. Most valóban jó messzire sikerült elodázni. Nagy kérdés, hogy’ állnak majd a nemzeti régiók kezdeményezéséhez.

Sorolhatjuk is az eddigi „megoldásokat”: (el)vannak(rejtve) zászlóink, felirataink, megoldottuk Háromkút, Magyarbékás, az Úz völgyi temető helyzetét, elcsatolták a Békás-szorost, lehallgattak egy csomó politikust, „törvényesen” elvették a Batthyáneumot, a Mikót, még mindig járjuk a kálváriát a katolikus iskoláért, erdőhektárok ezrei kerültek újra állami birtokba, börtönben ülnek fiataljaink, lecserélődtek utcanévtábláink, és még sok más finomság.

Úgy tűnik, a ’89-es magyar ‘Feszene’, majd a ‘Neptun’ szerencsésen találkozik az európai trenddel. Akkor vagy menő, befogadó, haladó, toleráns, ha az új keletű kisebbségek jogait tűzöd a zászlódra. Akkor lesz médiahátszeled és pénzed is dögivel. ha a token nőkre és az abortuszellenes lengyel tüntetésre hajtasz, akkor modern vagy. Mert Európában ma jobban megéri szivárványszínűnek, egyes és kettes szülőnek, öreg- és magzatgyilkosnak, állat- és klímavédőnek lenni, mint egészséges önbizalommal rendelkező, hívő hazafinak, aki csak ősei örökségét, a Krisztus által ráhagyott kincseket szeretné megtartani, éltetni és továbbadni.

Azt hiszem, valahol ez a legnagyobb volumenű „családon belüli” erőszak, amit elszenvedtünk Európától, az utóbbi évtizedekben…

Továbbra is fenntartom értékeimet, földi és örök céljaimat, de tény, hogy egy illúzióval megint szegényebbek lettünk. Uram Jézus, ne hagyj el!

Sebestyén Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.