TŰZVÉSZ A CSÍKSOMLYÓI CIGÁNYTELEPEN – FRISSÍTVE!

Tűz ütött ki csütörtök este Csíkszereda Csíksomlyó városrészén, a Somlyó u. 33. sz. alatti telepen. A hivatásos tűzoltók este 9 óra 5 perckor értesítették a sajtót, hogy a viharos gyorsasággal terjedő tűzhöz három egység vonult ki három szerkocsival és egy rohammentővel.

FRISSÍTVE (1.)

Csütörtök este leégett mintegy húsz faház – a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség adatai szerint – Csíksomlyón, a Somlyó utca 33. szám alatti romatelepen. A faházak lakhatatlanná váltak, ezért a csíkszeredai önkormányzat az Erőss Zsolt Városi Sportcsarnokban biztosított ideiglenes szállást a bajbajutott családoknak. A Hargita Népe képriportban dokumentálta a tűzvészt és az azt követő mentőakciót.

A képes beszámoló ITT megtekinthető.

FRISSÍTVE (2.)

Széleskörű összefogás alakult ki a csíksomlyói tűzvész áldozatainak megsegítésére, a csíkszeredai Erőss Zsolt sportacsarnokban szemmel láthatóan több rakománynyi ruhanemű gyűlt össze, a városi önkormányzat ezért arra kérte a segíteni vágyókat, hogy lehetőleg több ruhát már ne hozzanak, mert nem tudják tárolni. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: több mint 260 embert szállásoltak el ideiglenesen a sportcsarnokban, közül 140-nél több a kiskorúak száma… Tovább

Követjük a fejleményeket!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.