SZÉKELYFÖLD DECEMBER

A folyóirat decemberi számában verssel jelentkezik Földi Panna, Koloh Gábor, Lövétei Lázár László és Simonfy József; prózát publikál Bene Zoltán, Horváth Júlia Borbála, Nádasi Krisztina, Szakács Réka és Szávai Géza.

A Pályám emlékezete című rovatban Zsidó Ferenc beszélgetése olvasható a 70. éves Szávai Gézával, a Literata Hungarica című rovatban Nagy Attila közöl kisesszéket, Csontos Márta Reményik Sándor publicisztikáját vizsgálja, Borcsa János pedig Panek Zoltán: A földig már lépésben című regényéről közöl elemzést.

Az oral history rovatban Gagyi József beszélgetése olvasható az idős Sztrátya Domokossal, a Kelet Népe című rovatban Iancu Laura: Ha magyar, miért csángó – ha csángó, miért magyar? címmel közöl írást. Kritika Tompa Andrea: Haza című regényéről olvasható Melhardt Gergő és Tapodi Zsuzsa tollából, Biró Mónika-Anita Szávai Géza: Antigoné, a kutya című kötetét elemzi, Bajna György pedig Garda Dezső: Az Erdélyi Fejedelemség és Gyergyó című kiadványának második kötetét. A lapszám végén a Székely Könyvtár könyvsorozat 86-90. köteteinek ajánlója olvasható: Bartalis János Válogatott versek; Tamási Áron: Négy dráma; Fábián Ernő: Válogatott írások; Molnár H. Lajos: Volt egyszer egy udvar.

A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: http://www.szekelyföldfolyoirat.ro.

A szerkesztőség közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.