KOLOZSVÁR – A GYÖRKÖS-MÁNYI ALBERT EMLÉKHÁZ ARCHÍVUMÁBÓL

Sajnos, beláthatatlan ideig nem találkozhatunk személyesen, nincs lehetőség arra, hogy élő és új rendezvényekkel örvendeztethesse meg az érdeklődőket a Györkös-ház. Ezért régebbi eseményekről készült videókat, valamint új összeállításokat kíván megosztani, a világhálón, amelyeket – a szervezők reményei szerint – szívesen fogad majd a közönség.

Az alábbi videón az Andrássy Kurta János szobrászművész alkotásaiból összeállított emlékkiállítás megnyitója tekinthető meg.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a sárospataki Művelődés Ház és Könyvtár együttműködése idén 10 éves jubileumához érkezett. 2010-ben avatták az akkor 125 éves EMKE Észak-Magyarországi Képviseleti Pontját az említett intézményben, amely azóta is fontos kapocs, szűkebb értelemben a sárospataki művelődési intézmények és az EMKE között, tágabb értelemben Magyarország és Erdély magyar-magyar kapcsolatában.

www.emke.ro

Ennek az együttműködésnek az egyik gyümölcse volt ez a kiállítás, amelyet a sárospatakiak hoztak el Kolozsvárra, és amelyet napra pontosan hat évvel ezelőtt nyitottak meg a Györkös Mányi Albert Emlékházban.

Essig József (1938-2020)

Az eseményt Essig József operatőr, fotóművész, a Györkös-ház közösségének kedves és hű barátja rögzítette, aki sajnos már nem lehet közöttünk…

Elhunyt Essig József fotográfus, operatőr, televíziós rendező

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.