VAN-E MÉG ÉLETÜNK ÉS HELYÜNK A BOLYGÓNKON?

Nemrég ajánlották, hogy nézzük meg és írjunk David Attenborough új filmjéről.  Azonban nem csak megnézni kellene, hanem megszívlelni is mindazt, amit ez a világhírű ember mond. Vagy már késő?

„David Attenborough 94 éves. Ezt még leírni is hihetetlen, főleg úgy, hogy még ennyi éves fejjel is képes igazán hatásos dolgokat letenni az asztalra. Sorozatai egytől egyig hihetetlenek, olyan jelenetekkel és olyan képekkel vannak teletömve, hogy az ember el sem hiszi, hogy mindezt véghez lehet vinni kamerákkal, és nem valami elképesztő minőségű CGI műve. De minden valódi. Pont ettől fantasztikus. Az életet mutatja be. De David Attenborough most bemutatja a halált” – írja Hauschel Tamás. Érdemes az ismertetőt még a film megtekintése előtt elolvasni.


Sir David Attenborough A Life on Our Planet – angol dokumnetunfilm (2020), 83′; rendező: Alastair Fothergill, Jonathan Hughes, Keith Scholey; producer: Jonathan Hughes; zene: Steven Price; operatőr: Gavin Thurston; vágó: Martin Elsbury; forgalmazza a Netflix.

A 2020. október 4-én bemutatott filmben a  94. életévében járó brit tudós, népszerű televíziós személyiség a saját életén keresztül meséli el a Föld történetét, miközben…

A magyar felirattal ellátott előzetes itt megtekinthető.

Könyv is készült a téma kapcsán, amely feltehetően magyar fordításban – hagyományos formában és hangoskönyvként – is megjelenik.

Egyelőre csak az eredeti angol nyelvű változatot találjuk a világhálón. Hamarosan jelentkezünk a magyar feliratos kópiával, illetve kollégáink/ olvasóink reflexióit is közzétesszük.

A filmmel párhuzamosan könyv is készült.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Kapcsolódó

ÉLŐ BOLYGÓ – SOROZAT

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.