EGYÜTT AZ ÚTON – ONLINE

Ez a mostani konferencia szervesen illeszkedik a Charta XXI korábbi hasonló rendezvényeihez (Arad 2017, Budapest 2019) de még inkább ahhoz a szinte már megszámlálhatatlan próbálkozáshoz, amelyek célja az erdélyi románság és magyarság közeledése, illetve Magyarország és Románia közötti jobb megértés volt.

Noha valódi áttörésre mindeddig nem került sor, azaz Tamási Áron szép szavával szívbéli barátság sem Erdélyen belül, sem a két ország között nem jött létre, mindig akadnak, akik szerint a békés jövendő érdekében újra meg újra neki kell futni a feladatnak.

Mi is ebben a szellemben hívjuk az érdeklődőket rendezvényünkre, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel online rendezünk meg. A részvétel ingyenes, bekapcsolódni a következő hivatkozásra való kattintással lehet: ITT, mégpedig lehetőleg egy negyed órával a kezdés előtt, azaz 2020. november 14-én, délelőtt 9:00 óra előtt (magyarországi idő).

Azok számára, akik nem vettek még részt hasonló zoom videó-konferencián ebben az ínséges időben, egy „próbajáték” erejéig lehetőséget biztosítunk 2020. november 12-én, csütörtökön reggel 9-kor. Erre a hivatkozásra kell kattintani. Ha felszólítást jön egy program letöltésére, azt bátran meg lehet és kell tenni ITT.  Ha reménytelen a helyzet, akkor ebben az időben telefonon is beszélhetünk: +36 20 271 5600. Jó lenne, ha senki érdeklődő le nem maradna.

Mi lesz a konferencia tartalma?

Erről egy kis betekintés található ITT.

Olvasd el, és hívd meg „Nagyszebenbe” Erdély iránt érdeklődő ismerőseidet is. Szombaton Erdélyre, gondolunk, románokra, magyarokra, szászokra.

Találkozunk a virtuális Nagyszebenben? Találkozzunk a virtuális Nagyszebenben! Ezt reméli: Surján László és Serfőző Levente továbbá a programot szervező két egyesület.

A Charta XXI. és a HÍD Egyesület közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.