CSÍKI KÖNYVÜNNEP

A csíkszeredain kívül – leszámítva a székelyudvarhelyi Könyves Napokat – valamennyi rangos erdélyi könyvvásár elmaradt idén, így az Erőss Zsolt Arénában a csütörtökön, szeptember 24-én kezdődő kulturális rendezvényosorozat ebben a pillanatban teljes Erdély könyvünnepének tekinthetjük. Húsz kiadó várja az érdeklődőket.

A hátráltató körülmények ellenére a könyvkínálat szempontjából ugyanolyan színvonalra számíthat a kultúrafogyasztó közönség, mint amilyen megszokható volt a Csíkszeredai Könyvvásártól – közölte sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

A járványügyi intézkedések miatt magyarországi kiadók sajnos nem lehetnek jelen a szeptember 24–27-i vásáron, de erdélyi könyvműhelyek közvetítésével az ők kiadványaik is megtalálhatók lesznek a standokon. Összesen 20 kiadó erősítette meg jelenlétét.

A rendezvénysorozat gyermekeknek szóló megnyitója szeptember 24-én, csütörtökön 12.00 órától kezdődik a spesiszentgyörgyi Folker zenekar koncertjével, a hivatalos megnyitó pedig 18.00 órakor kezdődik. Pénteken és szombaton 10.00 és 19.00 óra között tart nyitva az aréna, vasárnap pedig 14.00 órakor zárul az esemény.

Minden estét kísérőprogram zár. Csütörtökön 19.00 órától Bogdán Zsolt színművész Bartis Attila Amikor című darabját adja elő – ez lesz a könyvvásár egyetlen fizetős eseménye (jegyek a bilete.ro portálon és a Csíki Mozi jegypénztárában válthatók). Pénteken 19.00 órától a Timeless Quartet Hallgass a sorok között című zenei kollázsára, szombaton ugyanebben az időben a KVAB együttes koncertjére várják a közönséget. Vasárnap 11.00 órától a Mese7es szórakoztatja a gyermekeket.

Csütörtöktől a viszonteladók részlege zárva tart az élelmiszerpiacon, az arénába az egyetlen bejárat az autóbehajtó lesz. Egyhasználatú maszkokat, kesztyűket a szervezők biztosítanak.

Ráduly rámutatott: az 5. Csíkszeredai Könyvvásár nyomatékosítja, hogy Csíkszereda elkötelezett az irodalom és a könyvkiadás iránt, egyben igazolja, hogy a város képes önerőből is megszervezni a rangos eseményt.

A szervező Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szokásos szakmai partnere a Bookart és a Gutenberg Kiadó, és – a Nemzeti Összetartozás Évének jegyében – jelentős összeggel támogatja a rendezvényt az Iskola Alapítvány.

A felvételek a korábbi könyvvásárok idején készültek.

A Csíkszeredai Városháza közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.