KÖNYVES TÖRTÉNET SZÉKELYUDVARHELYEN – FOLYTATÓDIK (3.)

A könyvbemutató sorozat harmadik napján – csütörtökön – 17.00 órai kezdettel Simó Márton Gerzson szép délutánja c. regényét és Sebestyén Péter daloskönyvét mutatjuk be. Simó Márton kötetét Lőrincz József, a Sebestyén Péterét P. Buzogány mutatja be. Az estet és a rendezvénysorozatot közös éneklés, népdaltanulás és – természetesen – dedikálás zárja. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk a Haáz Rezső Múzeum főépülete, a Habrstumpf-villa udvarára!


Sebestyén Péter könyvéről így ír egy olvasója: “Épp ez a jó ebben a gyűjteményben, függetlenül a műfaji meghatározástól, hogy mi mindent elmondhatunk egymásnak ma is az énekkel. Mobiltelefon, technika, különleges lexikális tudás nélkül is kibomlanak a titkok, leegyszerűsödik az élet, feltárulnak a sejtelmes szimbólumok, megoldódnak a rébuszok, megerősödünk saját gyökereinkben. Az énekszövegek kódolt üzenetek, az emberi valóság szellemi leképezései már-már költői finomsággal. Évszázadok alatt csiszolódtak, és ma is frissek.” 

További részletek ITT olvashatók!


A második napon – szerdán – a Hargita Népe Kiadó volt a vendégünk és Sashalmi-Fekete Tamás történész, az Arany Griff Rend Egyesület elnöke, aki a frissen megjelent Székelyek a keleti végeken című kiadványt mutatta be az érdeklődőknek.

Rendezvényünkről videofelvétel készült, amelynek nyers változata itt megtekinthető:


A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve, kérünk minden érdeklődőt a maszkviselésre és a távolságtartási szabályok betartására!

Regisztrálni (+4) 0266-218-375-ös telefonszámon, illetve majd a helyszínen lehet.

A rendezvénysorozat az Élő Székelyföld Egyesület szervezésében, a Haáz Rezső Múzeum és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata közreműködésével valósulhatott meg.

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Kelemen Albert: A Habesrstumpf-villa Székelyudvarhelyen – tusrajz, 2016

Fotók: Simó Márton, Nagyálmos Ildikó

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.