3. ABÁSFALVI FALUNAPOK

A rendezvénysorozat harmadik kiadását szervezi meg az Abásfalváért Kulturális Egyesület és a helyi unitárius egyházközség. A szabadtéren megszervezett falunapi események több napra terjedő színes programokat tartalmaznak szeptember 19-20-án és 26-27-én. Tekintettel a rendkívüli helyzetre, fokozott óvatossággal zajlanak idén a kapcsolódó események.

Az Abásfalvi Falunapokat támogatja Hargita Megye Tanácsa, Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala, valamint az RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

A járványügyi rendelkezések betartása mellett a falunapok programjai közt számos értékes hagyományőrző és kulturális értékmentő program található, amelyeket a Homoród menti kis faluból elszármazottaknak és az ő gyerekeiknek ajánl a helyi kulturális egyesület.

Szeptember 19-én délelőtt és délután a kézműves foglalkozás felnőtteknek szól: a bútorfestés és az abásfalvi minták rejtelmeibe Bencze Ilona néprajz szakos bútorfestő, vallástanár avatja be az érdeklődőket. A foglalkozáson a helyi férfiakra is szükség lesz, ugyanis szívesen fogadnak adományba régi, felújításra alkalmas bútorokat, amelyek a helyi tájház gyűjteményének létrehozását szolgálják.

Szeptember 20-án a helyi unitárius paplak udvarán a gyerekeknek szól a kézműves foglalkozás. Délelőtt Ráduly János siménfalvi kosárfonó, délután Józsa László korondi keramikus mester foglalkoztatja a gyerekeket. Ebéd előtt és ebéd után táncoktatás lesz a gyerekek számára, amelyet Both Aranka és a Kékiringó néptáncegyüttes tagjai tartanak.
Szeptember 26-án online dokumentumfotó kiállítás nyílik meg Életképek címmel, amelyet az Abásfalváért Kulturális Egyesület facebook csatornáján mutatnak be.
És végül, szeptember 27-én az ünnepi istentiszteletet követően az Abásfalvi Kisújság második számának bemutatása a templomkertben lesz megtartva.

A járvány miatt a helyek száma korlátozott, szükséges előre jelentkezni mindazoknak, akik bármely foglalkozáson részt szeretnének venni, és kérünk minden érdeklődőt a maszkviselésre és a távolságtartási szabályok betartására.

Találkozzunk idén is Abásfalván!

Címképen az abásfalvi unitárius templom – Gyöngyössy János rajza (2016)

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.