KÖNYVES NAPOK SZÉKELYUDVARHELYEN

Mivel ez az esztendő egyáltalán nem kedvezett a könyvszakmai eseményeknek, február óta nemhogy könyvvásárt, de még egyszerű könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat sem lehetett tartani a székely anyavárosban, hiánypótlás céljából most az Élő Székelyföld Egyesület, együttműködésben a Haáz Rezső Múzeummal, a jövő héten, szeptember 15-17. között könyves napokat tervez a Haberstumpf-villa kertjében.

Az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy ez a helyszín a mai közegészségügyi előírások betartása mellett kiválóan hasznosítható szabadtéri kulturális programok lebonyolítására.
Székelyudvarhelyen teljesen kimaradtak az ilyen jellegű programok; a Cseke Péter íróval tartott könyvtári találkozó óta nem volt hasonló esemény, viszont közismert, hogy a pandémia idején is működtek, működnek a kiadók.

Úgy gondoljuk, hogy az olvasókkal való kapcsolattartás, a kulturális gyakorlat és a hagyományok fenntartása érdekében szükség van egy olyan rendezvénysorozatra, amelyen bemutatkozhatnak a szerzők és a kiadók.

Az az elképzelés, hogy ebben az időszakban napi rendszerességgel tartható két-három könyvbemutató, illetve elhozhatók és árusíthatók a székelyföldi kiadók idei minőségi termékei.

A múzeum kertjében viszonylag biztonságos körülmények teremthetők a kültéri rendezvényekhez – a szerző felvételei

Jelentkezni csütörtökön, szeptember 10-én, 16.00 óráig lehet az aszekelyhaz@gmail.com villámposta címen, illetve a (+4)0743-815149-es telefonszámon.

A szervezők az előadóknak és a regisztrált közönségnek a rendezvény ideje alatt biztosítják a kellő távolságtartás mellett a hangosítást, illetve sátrakat helyeznek ki, hogy az időjárás ne befolyásolja a programokat.

Az elképzelések szerint naponta 17.00 és 21.00 óra között során zajlanának itt az író-, olvasó- és kiadóbátorító események.

A címképen: a Haáz Rezső Múzeumnak otthont adó Haberstumpf-villa – Kelemen Albert rajza

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.