FRISSÍTVE! – KOLOZSVÁR – KONCERT A VIRTUÁLIS TÉRBEN

A Györkös-Mányi Albert Emlékház is csatlakozik az online térben jelentkező programkínálathoz, ezúttal 2020. július 18-án, szombaton 20:00 órától kezdődően kínál együttlétet a YouTube-videómegosztón.

Az esemény linkjét a bemutató előtt negyed órával, helyi idő szerint 19:45-kor teszik közzé ITT.

A koncertről

A kanadai születésű Brian James JOHNSTON éveken keresztül zene- és angoltanárként dolgozott a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben, a kanadai presbiteriánus egyház támogatása által. 2016-ban nyugdíjazták, de továbbra is aktív koncert- és fotókiállítás-szervező.

Liliana NECIU POP ismert kolozsvári mezzoszoprán énekes a kolozsvári Román Opera tagja, számos opera- és koncertversenyen vett részt itthon és külföldön egyaránt.

GEBE-FÜGI Renáta magánénekes és hegedűművész a Kolozsvári Állami Magyar Operában. Itthon és külföldön végezte tanulmányait.

NAGY Gergő hazai és külföldi tanulmányai után a kolozsvári Ghoerghe Dima Zeneakadémia mesterképzésen karmesteri szakot tanul jelenleg. A Kolozsvári Állami Magyar Opera énekes-korrepetitora.

Ebben a kihívásokkal teli időszakban a koncerttel azt szeretnék elérni, hogy a zene által előadók és nézők azonos hullámhosszra kerüljenek.

Részletek hangzanak el Pergolesi Stabat Mater című egyházi művéből, amely Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt fájdalmáról szól. A továbbiakban az előadók Händel-, Bellini-, Ponchielli-, Bach-, Gounod-, Satie-, Bizet- és Liszt-műveket tolmácsolnak.

Az esemény ötletgazdája és rendezője: Brian James Johnston.

Partner és szervező: Györkös Mányi Albert Emlékház.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.