GYERGYÓÚJFALU – „ÁRVÍZKOR A FOLYÓK MEGKERESIK RÉGI MEDRÜKET…” – ÉLET/JEL (0.)

Idestova négy hónapot tespedtünk testi és lelki karanténban, és kiderült, hogy ez idő alatt megkérdőjeleződött minden, ami „érték” volt a fogyasztói társadalomban. Úgy tűnik, hogy nem tarthatók fenn a haszonelvűségen alapuló elosztórendszerek. Ennek ellenére azonban az anyagi érdek háttérhatalma, amely mindennek a motorja, a legkülönbözőbb módszereket használja a tömegek legyűrésére.

Az Egyesült Államokból indult BLM-mozgalom egyfajta „internacionáléba” tömörülten kérdőjelezi meg azokat a kulturális vívmányokat, amelyeket a „fehér társadalom” valósított meg, a történelem „átírására” szeretné rávenni az államok vezetőit, s anélkül, hogy alternatívát kínálna, egy olyan világban kíván „építeni”, amelyet az anarchia jellemez. Deviáns és nem Európában honos csoportokra is gyorsan átterjedt ez a fajta „kór”, olyannyira, hogy ma már a Duna-menti országokban és a Kárpát-medencében is felbukkan. Az igazi vírus (mármint a koronáról nevezett) azonban teljesen felbontotta az időszerkezetünket, és mintha tökéletes kiegészítője lenne a szellemi fertőnek, megszüntette az emberi kapcsolatok, a megszokott „értékelosztó helyek” működését is…

Bányász Emerencia háziasszony és Pakot Mónika moderátor

Az első, vagy inkább a nulladik gyergyóújfalusi ÉLET/JEL találkozóról szóló részletes beszámolónk ITT olvasható.

A címkép Bányász József telkét ábrázolja. Drón-felvétel, amelyet a Bányász-család készített. A szövegközi képek a szerző felvételei.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.