MŰANYAGMENTES JÚLIUS – CSATLAKOZZ!

A Műanyagmentes Július (Plastic Free July) egy az egész bolygót behálózó adott hónapra szóló kihívás, mely több millió ember számára segít az egyszer használatos műanyagtermékek mellőzésében, alternatíváinak ajánlásával.

Mindemellett a kihívásban résztvevők hozzájárulnak a műanyag-hulladéktermelés csökkentéséhez és az azok által okozott hulladékszennyezések megelőzéséhez… Tovább


Árvíz után Alsósófalván

Lehunyt szemmel mélyet lélegzem Korond-patakához közeledve, szárközépig vízben szelve a derékig érő füvet. – Eltűnt a kicsi híd, amerre az ösvény vezetett – mondogatom magamban… Hogy imádtam gyermekkoromban a nyáresti “földi paradicsomot”, a Nagyvíz illatát!… Szedem a lábam, derekamig csaptatom magamat. De jó!.. Így siettem valamikor a szénázás vagy normázás után, sósan, porosan a fűzfák irányába… Odaérek, de jaj!… A kép, az nem a régi! Idegen. Ismeretlen. Elborzadok. Aztán feleszmélek, hiszen 2020-ban járunk. Flakonok, energiaitalos dobozok… Ezrével hozta és hagyta itt az ár, pedig, de kár! Az egész energiaital nem adhat annyit, amennyit itt mi kaptunk….

Ráduly Jolán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Fotó: Pexels

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.