SZÉKELYUDVARHELY – SICULUS 8. – VERSENYFELHÍVÁS

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2020-ban is meghirdeti SICULUS fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.

Az előző két évi tapasztalatokból és sikeréből kiindulva, továbbra is fontosnak tartják egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely a jelen pillanatban külföldi rendezvényekre kényszerült hazai zenészek, énekesek részére mérföldkő, számukra itthon biztosítana elismerést, s amely a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A 8. SICULUS fesztivál fesztivál időpontját egyelőre augusztus 28–30. közöttre tervezik, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

1. 2 dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése
2. a benevezési lap kitöltése
3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése
4. egy darab nagy felbontású zenekari fotó „.jpg” formátumban való feltöltése
5. szándéknyilatkozat kiöltése a augusztus 28-30. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

Jelentkezési határidő: 2020. július 20., 16.00 óra.

Online regisztráció: siculusfestival.hargitamegye.ro

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívják a Székelyudvarhelyen augusztus 28-30. között megszervezett 8. SICULUS fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes.

A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérnek, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket.

A SICULUS fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.
Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza.

Médiapartnerek: a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Transversum Media Trade, Erdely.ma.

Támogatók: Bethlen Gábor Alap, RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440.

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.