SURJÁN LÁSZLÓ – A HÉT ESEMÉNYE, AVAGY EGY TÍZ ÉVES MUNKA (NEM VÍRUSOS) KORONÁJA

Hány évig volt magyar párt tagja a szlovák kormánynak? Hirtelenjében meg sem mondhatom, s ez nem véletlen. A figyelem a teljesítménnyel arányos. A Beneš-dekrétumok ügyében semmit sem léptek, sőt a hatalomért cserébe eleve lemondtak arról, hogy a kérdést felvessék.

A hét (a hónap, az év, az évtized, az évszázad) eseménye – ki-ki választhat vérmérséklete szerint – , avagy egy tíz éves munka nem vírusos koronája. A politikusokhoz képest egy csöndes és szerény komáromi ügyvédnő két munkatárssal áttörte azt a falat, amit a szlovákok bevehetetlen védvonalnak véltek. Azt állították, hogy a rendeleti kormányzás jogszabályai ma már nem hatályosak, és senki nem tudta ezt megcáfolni, egészen 2020 május 19-éig. Akkor ugyanis az Emberi Jogok Európai Bírósága elfogadta Dr. Keszegh Tündének, a Charta XXI alapító tagjának érvelését, és elmarasztalta a szlovák államot.

A per megnyerésénél fontosabb, hogy az ítéletből kiderül: a mai napig hivatkoznak a szlovákiai bíróságok a németeket és magyarokat tulajdonuktól etnikai alapon megfosztó rendelkezésekre.

Címkép: Facebook

Dr. Surján László

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.