IGYUNK EGY KÁVÉT…

A kijárási tilalom és az intézmény zárva tartása idején született meg a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár kezdeményezése, melyben a székely anyavárosban és Udvarhelyszéken élő érdekes, különleges vagy kiemelkedő személyiségekkel folytatnak kötetlen beszélgetéseket a múltról, a jelenről és általában a nagy és kisbetűs életről. A kisfilmekkel hétvégenként jelentkezik az alkalmi szerkesztő-műsorvezető, Szőcs Endre igazgató.

Ezt a sorozatot egyébként már a járvány előtt tervezték, beüzemelték a technikát, amikor Cseke Péter írót, nyugalmazott egyetemi tanárt köszöntötték. Úgy tervezték, hogy amolyan egy órás beszélgető-esteket tartanak, amikor a meghívottat nyilvánosság előtt faggatják, de ugyanakkor lehetőség van az interaktivitásra, oly módon, hogy a jelenlevők, vagy a betelefonálók kérdezhetnek is. A filmeket – mint kiegészítő könyvtári programot – közzé kívánták tenni a közösségi oldalon, valamint a YouTube videómegosztón is. A kísérleti adásnak meglehetős sikere volt, hiszen ezt élőben és utólagosan mintegy kétezren tekintették meg.

Március vége óta azonban jószerével a leltározási és a belső karbantartási munkákat folytathatták, illetve a stúdióbeszélgetésekké átszabott kávézás vált az intézmény fősodrú tevékenységévé, bár igyekeztek szerepet vállalni a távoktatásban is.

Ezidáig – a teljesség igénye nélkül – György István (asztaliteniszező/ edző), Simó Tekla (világutazó), Balázs Attila (fotográfus/ civil aktivista), Dávid Botond (fotográfus/ vállalkozó), Dunkler Róbert (színművész/ vállalkozó), Finczisky Andrea (színművész), Nagy Endre (földrajztanár), Magyari Tekla (színművész/ televíziós riporter), Asztalos Lehel (tanár/ pszichológus), Farkas Antal (szerkesztő/riporter/fotográfus) és Szabó Károly (rendező/ operatőr) volt az ad hoc stúdió vendége.

KAPCSOLÓDÓ

VÁROSI KÖNYVTÁR SZÉKELYUDVARHELY

A KÖNYVTÁR KÖZÖSSÉGI OLDALA

Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.