SÉTA JÁRVÁNY IDEJÉN A SZÉKELY ANYAVÁROSBAN (2.)

Ez alkalommal sem az volt a cél, hogy embereket fényképezzünk, hiszen továbbra is figyelmeztetnénk mindenkit arra, hogy az a legjobb védekezés, ha otthonainkban maradunk. A székelyudvarhelyiek igyekeznek is betartani a lakhely-elhagyási tilalmat. Csak a legszükségesebb árucikkekért járnak el az üzletekbe, és kisebb egészségügyi sétákat tesznek, hiszen ajánlott a mozgás is. Mértékkel. És óvatosan.

Határozatlan időre szűntek meg néhány helyszínen, így a kulturális intézményekben is az élet nyilvános működési formái.

A parkok, a játszóterek kihaltak. Úgyszintén a templomok és azok környéke is.

A Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Néptáncműhely bizonytalan időre bezárt. Nincsenek időszaki kiállítások. És a felnőtteknek, fiataloknak szervezett foglalkozások is szünetelnek.

A Sétatér, amely megannyi sporteseménynek, baráti tereferének, találkának szolgált helyszínéül, most várakozik. A filagóriába nem ülnek ki a zenészek, nincsenek sportesemények a közeli pályákon. A játszótér is üres…

 

 

 

A Kossuth Lajos utcai ortodox templom is csatlakozott. Ezen a hétvégén már a görögkeleti egyház sem várja a megszokott, hagyományos szertartásokra a híveket. Csatlakozik a polgári hatóságok által meghirdetett rendeletekhez és a fegyelemhez.

Innen indultunk, ide tértünk vissza a fotózás után. És abbahagytuk. A szerencsés viszontlátás reményében tervezzük majd folytatni ezeket a vizuális portyákat.

Simó Márton felvételei

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.