LÉLEGEZTETŐGÉP ADOMÁNYBA – ROTARY CLUB SZÉKELYUDVARHELY

A nemzetközi humanitárius szervezet itteni fiókja több mint két évtizede futtat jótékonysági programokat Udvarhelyszéken, ezúttal a városi kórháznak sietett segítségére. Két LYRA2 típusú lélegeztető gép beszerzését vállalta fel. A kórházi felszereltséget bővítő adomány értéke 156 010 lej – tájékoztatott közleményben Váradi János elnök.

A készülékek még nem érkeztek meg, de már várják a szállítást. Mint közölte, folyamatosan tartják a kapcsolatot a polgármesteri hivatal válságkezelő csoportjával, illetve a városi kórház vezetőségével.

A napokban a kórházi orvosok kérésére az PRO ORL Alapítványnak átutaltak további közel 50 ezer lejt, hogy védőeszközöket vásárolhassanak az egészségügyi személyzetnek. Overallokat, köpenyeket, sapkákat, lábszárvédőket és kesztyűket szereztek be.

– Fontos, hogy valóban hasznosan tudjuk szolgálni a közösséget, tegye ezt mindenki lehetősége és legjobb tudása szerint – jelentette ki Váradi János -, történelmet író eseménysorozat részesei vagyunk. Most mindenki számára az egészség a legértékesebb a legfontosabb. Vigyázzunk magunkra, szeretteinkre, barátainkra, szomszédjainkra. Miért? Mert érezzük, hogy most ez vált a legfontosabb teendőnké. Hogyan cselekedjünk? Mindenki lehetősége és legjobb tudása szerint. Felelősségteljes emberként mindig azon a ponton erősítjük közösségünket, ahol szükség van ránk.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.