SÉTA JÁRVÁNY IDEJÉN A SZÉKELY ANYAVÁROSBAN (1.)

Amióta kijárási tilalom van, nem volt szerencsém jobban körülnézni Székelyudvarhely zsebkendőnyi belvárosában. Már éreztem a mozgás hiányát, úgyhogy rászántam magam egy felfedezőkörútra. Nem a boltig mentem holmi apróságért, kenyérért, se nem az autóhoz, hanem kicsit tovább.

A Tábor-negyedből indulva, le a Kút és az Iskola utcán, el a Kossuth sarkáig, majd jobbra át, és vissza a Városháza oldalán a Patkó felé, de előtte még végignéztem Szombatfalva felé a Tamási Áron úton. A távolban fénylő lámpákkal egy gépkocsi közeledett…

Aztán el balra, a járdán haladtam tovább a Városháza felőli oldalon. Vetettem egy pillantást a Kőkereszt térre, majd a Bethlen utcába fordulva jutottam el az unitárius templomig, a Városi Kórházig, aztán jobb kanyar megint, s a Tábor, meg a Szarkakő utcák érintésével vissza a Táborba.

Az volt az alapelv, hogy járókelőt és mozgó autót nem fényképezhetek. Nem volt nagy kunszt.

Ami meglepett, hogy így sokkal barátságosabbnak tűnt a város. Az ember nem látszott, csak a műve. A vírus sem, felfoghatatlan volt a jelenléte, de mégis, lépten-nyomon éreztem, hogy a nyomomban settenkedik.

Vajon benépesítjük-e valamikor újra ezt a várost. És vajon jobbak leszünk-e, vagy jobbakká válnak-e majd az utánunk érkezők? Jó lenne látni!

Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.