SIMÓ MÁRTON – JÁRVÁNY ÉS FEGYELEM

A kevésbé híres vagy hírhedt felmenőknek köszönhető, hogy mi most itt vagyunk. És az élet cseppet sem veszélytelen üzem. Mert jó lenne megmaradni. Az az érzésem, bár olyan kihívásokkal találkozom nap mint nap, amelyek képesek felülírni minden szabályt és beidegződést, hogy léteznek azok az alapelvek, amelyeket már 1918-ban leírtak a közterekre kihelyezett szórólapokon.

Történelmi grafikon az amerikai és európai halálozási arányokról 1918-ban és 1919-ben, Egészségügyi és Orvosi Nemzeti Múzeum, Fegyveres Erők Patológiai Intézete, Washington, D.C.

Ilyeneket olvasunk több mint száz év múltán: ne látogassunk olyan lakásokat, ahol a ragályos betegségben szenvedők tartózkodnak, lehetőleg tartsuk távol magunkat a tömeges összejövetelektől, csak a legnagyobb szükség esetén utazzunk tömegszállítási járműveken, óvakodjunk a testi közeledéstől, a kézfogástól (is), viseljünk szájmaszkot, vagy legalább tartsunk zsebkendőt köhögéskor és tüsszentéskor a szánk és az orrunk elé, öblögessünk szájfertőtlenítő szerrel és mossunk kezet, valahányszor kint járunk, és akkor is, ha idegen tárgyakat érintünk… Tovább

Simó Márton/ Hargita Népe

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.