SEPSISZENTGYÖRGY – SIPOS LÁSZLÓ KIÁLLÍTÁSA

Az Erdélyi Művészeti Központban (EMűK) kerül sor Sipos László festészeti kiállításának megnyitójára 2020. március 13-án, délután 6 órától. A vendégeket köszönti Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője. Megnyitóbeszédet mond Lőrincz Ildikó művészettörténész és Szebeni Zsuzsa színháztörténész. Közreműködik Filip Ignác (fuvolák) és Filip Zsombor (gitár).

Sipos László (Kolozsvár, 1943) erdélyi magyar festőművész és grafikus. A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti tagozatának tagja (2005). Felsőfokú tanulmányokat folytatott a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán, ahol Földes László esztéta, Bretter György filozófus voltak a mesterei. Pályakezdőként a tordai üveggyár szakiskolájában (1970–1978), majd a 6. sz. általános iskolában (1978–1983), később a helyi gyermekklubban tanított. 1990–1992 közt a kolozsvári Helikon című lap szerkesztőségében grafikusként működött. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének és az 1994-ben újjászerveződött Barabás Miklós Céhnek. Felvincen él és alkot, 1969 óta kiállító művész.

Sipos László – Fotó: MTI/ archív

Művészetében a hagyományos nagybányai stílust követi, de gyakran el is tér attól, táblaképei témájának egy részét a pop-art tárgyiasított világában, ragasztva, montírozva, gunyoros groteszkséggel ábrázolja, benne hullámzik a térség 20-21. százada. Grafikai munkáival számos könyvet illusztrált, több mint 70 kötet van mögötte, gazdag tollrajzai az értékekre hívják fel az olvasók figyelmét.

Sipos László: Olaj, vászon; méret: 156×118 cm (1967-1969)

A kiállítás megtekinthető: 2020. március 14. és április 10. között,
keddtől péntekig, 10-17 óráig, szombaton 10-18 óráig, (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 2. szám, III. emelet).

Az EMűK közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.