SEBESTYÉN PÉTER – APRÓ ÖRÖMÖK

A nagy örömök ott kezdődnének, hogy ne legyen halál, fájdalom, háború, szenvedés, bűn. De hiszen akkor már mennyország lenne. Az angyalok paradicsomi állapotát élnénk a földön. Ami illúzió, délibáb, fantazmagória, mese, álom. Az már a bűnbeeséskor odalett.

A ráció azt diktálja, hogy itt, a földi realitásban ki kell egyezni a szürkeséggel, csak földi célokat érdemes magunk elé tűzni. De még a földi célok követése is annyira bálvány lesz, hogy elhitetjük magunkkal: a csúcstechnológia, a tudomány, a robotika, a pénz majd kiegyenlíti az arányokat, legyőzi a nehézkedést, a piaci versenyszellem mindenkinek egyenlő esélyt kínál.

Ezért érdemes munkát, energiát beleölni, mert a munkánk nyomán fejlődést észlelünk, s ennek annyira tudunk örülni, hogy csuda. Mekkora öröm például, hogy maroktelefonon minden elintézhető, hogy a repülőjegyek milyen olcsóak, hogy a wellness-élvezetek kárpótolnak a hétköznapi rabszolgamunkáért. Mekkora öröm, hogy pillanatok alatt kiguglizhatunk minden információt, amire szükségünk van, pár kattintással ott vannak a világ könyvtárai a szobánkban, ingyen… Tovább

Sebestyén Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.