SZÉKELYUDVARHELY – ÉLŐ SZÉKELYFÖLD-DÍJ – HARMADSZOR

Három évvel ezelőtt döntött úgy az Élő Székelyföld Egyesület és Munkacsoport, hogy a rendelkezésére álló szerény eszközök segítségével díjat hoz létre. Egy elismerésben gondolkodtunk, amellyel ráirányítjuk a figyelmet olyan emberekre, akik – életkoruknál fogva – sokat tettek közösségeinkért, illetve több szinten is példát mutathattak, valamint azokra a fiatalabb honfitársakra is, akik életmódjukkal, munkájukkal, pályaválasztásukkal követendő mintákkal szolgálnak vidéken és városon egyaránt.

 

Szávai Márton és Bancsi-Rigó István (archív)

Bálint Mózes (Szekelyudvarhely) nyugalmazott művezető, Szávai Márton (Énlaka) nyugalmazott tanító, közösségszervező, pomológus és Bancsi-Rigó István (Homoródszentmárton) kertészmérnök, majd Lőrincz Árpád (Siménfalva) kertész és Balázs Ferenc (Székelyudvarhely) nyugalmazott pedagógus, fotográfus, öregcserkész vehette át ezt elismerést.


Tóth Árpád gazdálkodó

A 2019-es esztendőben úgy gondolkodtunk, hogy az állattartókra figyelve, közülük díjazunk sikeres embereket. Ez alkalommal  kiléptünk Udvarhelyszék területéről. Bányász József Gyergyóújfaluban élő gazdálkodó, 21. századi parasztember és Tóth Árpád jásfalvi farmtulajdonos veheti át a díjat.

A méltatásokból és rövid előadásokból álló, elismerést-átadó ünnepségünket 2020, február 19-én, szerdán, 18.00 órától kezdődően tartjuk a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda konferenciatermében.


Minden kedves barátunkat, ismerősünket, a kitüntetettek hozzátartozóit és a közösségek vezetőit nagy szeretettel várjuk erre az ünnepi eseményre!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.