KONFERENCIA SORSKÉRDÉSEINK JEGYÉBEN – KOVÁSZNA

A Körösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület (KCSSKE) fennállásának 30. évfordulóján is megtartja az immár hagyományos Kőrösi Csoma Sándor Napokat, azokon belül pedig a Tudományos Konferenciát szervez. Tekintettel arra, hogy száz évvel ezelőtt történt a trianoni döntés, erre is emlékeztet a programsorozat, így a mostani rendezvény mottója: Kőrösi Csoma Sándor – Sorskérdéseink.

A magyar múlt kutatóit (történészeket, régészeket, nyelvészeket, genetikusokat, etnográfusokat, a vallást, a zenét és az írástörténetet, a hagyományrend különböző ágazatait tanulmányozó tudós szakembereket) várják, hogy emlékezve emlékeztessenek, hogy a jövőben is méltóképp élhessünk, és képesek legyünk átadni értékeinket, hogy felmutathassuk azt, kik vagyunk, s kideríthessük, honnan jöttünk, hiszen ez a kérdés, amelynek megfejtésére a Székelyföld e nagy szülötte útnak indult, mindmáig végérvényesen meg nem válaszolt kérdés.

Jelentkezési határidő: március 13. Az előadások megszerkesztett változatát a konferencia címét viselő, a majdani 27. kötetben kívánják megjelentetni. Az előadók szállásáról és ellátásáról a szervezők gondoskodnak. Kapcsolat: Gazda József, e-mail gazdaj@gmail.com, telefon (+4)0267-340715, (+4)0755-018302.

A KCSSKE közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.