KÖNYVBEMUTATÓ – Homoród-mente viseletben – BUDAPEST

Az immár hat éve zajló Homoród-menti népviseleti seregszemlék kísérőprogramja az Őseink viseletben című kiállítás-sorozat, amely elődeinket fennmaradt ünnepi, illetve köznapi öltözékben ábrázoló fotográfiák segítségével igyekszik bemutatni. E néprajzi és kultúrantropológiai szempontból is egyaránt fontos felvételek legjavából és a régió történelmét, valamint viselettörténetét taglaló két tanulmányból áll az a kötet, amellyel Székelypetken találkozhattak először az olvasók az ott megszervezett találkozó alkalmával. Ezt a kiadványt mutatják most be Budapesten az érdeklődőknek.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) most budapesti székházába várja az érdeklődőket.

A Homoród-mente viseletben című kötetbemutatójára 2019. november 26-án, szerdán 10.00 órakor kerül sor (1054 Budapest, Nagysándor József u. 8).

Köszöntőt mond Kemecsi Lajos, a Magyar Néprajzi Múzeum főigazgatója és Szász Jenő, az NSKI elnöke, a könyvet bemutatja Deáky Zita, az ELTE Néprajzi Intézet docense.

A kötetben tanulmányokat jegyző Fülöp Hajnalkával és Mihály Jánossal Bali János néprajzkutató, egyetemi oktató, az NSKI alelnöke beszélget. Közreműködik Méry Rebeka népi énekes.

A tervek szerint 2020 januárjában székelyföldi helyszíneken további ünnepélyes kötetbemutatókat szervez az NSKI. A lehetséges időpontokat később közöljük.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Egy gondolat “KÖNYVBEMUTATÓ – Homoród-mente viseletben – BUDAPEST” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.