KézMíves képzések Kadicsfalván- AZ ARTERA ALAPÍTVÁNY ÚJ PROGRAMJAIRÓL

Több tájegység minta- és formakincsét, több mesterség oktatását indítják a 2019/2020-ban szervezett akkreditált alap- és továbbképzéseken. Kedvcsinálóként egy összevont műhelymunkára hívnak minden érdeklődőt november 16-án 11.00 órától a Míves Alkotók Házába (Kadicsfalva út 71 szám), ahol a későbbiekben majd a további képzéseket is tartják.

A szervezők fő célja, hogy tudjanak újat kínálni azoknak, akik már gyakorlottak, és kihívást azoknak, akik még most kezdnek egy-egy új szakmát felfedezni. Több mesterséggel is ismerkedhetnek: hímzés, nemezelés, szövés, gyöngyékszer-készítés, bőrművesség, bútorfestés, szálas anyag (csuhé-, szalma-, gyékény-fonás) és viseletkészítés.

A novembertől induló 30, 60, 120 órás tanfolyamokon, amit a Hagyományok Háza és kétéves, a Hargita megyei Népfőiskola együttműködésével megvalósított képzéseket tudásátadás, továbbképzés céllal szervezik. Az igényektől függően akár kihelyezett képzéseket is tartanak.

„Reményeink szerint támogatott költségvetéssel indulunk a Csoóri Sándor Alapnak köszönhetően, mint ahogy volt ez évben is. Arra kérünk mindenkit, továbbítsa a lehetőséget azok számára, akiket érdekel, hogy időben tudjunk szervezni és a költségekre is pályázni. Lássuk milyen mesterség, amire nagyobb az érdeklődés” – mondotta Lőrincz Zsuzsánna programfelelős.

Jelentkezéseket, visszajelzéseket, javaslatokat a Facebook-eseménynél, vagy a +40744593192-es telefonszámon, az office@artera.ro e-mail-címre várnak.

Az Artera Alapítvány közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.