AZ EKHÓS SZEKÉR NYOMÁBAN – MŰKEDVELŐ SZÍNJÁTSZÓK TALÁLKOZÓJA – HOMORÓDÚJFALU

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerségben a Nénémasszonyék Felnőtt Színjátszó Csoporttal és Oklánd Község Polgármesteri Hivatalával idén is megszervezi Az ekhós szekér nyomában elnevezésű amatőr színjátszó találkozót szombaton, november 16-án, 10.00 órától a homoródújfalusi művelődési otthonban.

A huszonegyedik alkalommal megrendezett találkozó célja a környék amatőr színjátszó társulatainak összefogása, találkozójuk megszervezése, tapasztalatcseréjük és későbbi együttműködési lehetőségeiknek megteremtése. Idén a következő társulatok lépnek fel: Nénémasszonyék Felnőtt Színjátszó Csoport, Homoródújfalu, Agyagfalva Színjátszó Csoportja, Botorok Annamária népdalénekes Bögözből, Borszék Színjátszó Csoportja, Gagy Színjátszó Csoportja, Homoródszentpál Színjátszó Csoportja, a kisgalambfalvi RégiMotorosok, a Vadrózsák Színjátszó Csoport Rugonfalváról, a siklódi Tarisnyások Színjátszó Csoport, a szentábrahámi Fiatal Házasok Csoportja, a Vigyorgók Színjátszó Csoport Szentegyházáról, a székelykeresztúri Fagyöngy Színjátszó Csoport, valamint a székelyudvarhelyi Nyugdíjas Önsegélyző Pénztár, ám a találkozón összesen 25 társulat tagjai vesznek részt.

Régi ház udvara Homoródújfaluban – Simó Márton felvételei

Az ekhós szekér nyomában a felnőtt műkedvelő színjátszók legismertebb rendezvénye a megyében. Az elmúlt években az udvarhelyszéki településeken körbejárt e találkozó. A kilencvenes években a Homoród menti falvak találkozójaként indított rendezvény hosszabb megszakítás után 2008-ban Homoródkarácsonyfalvára vonzotta a felnőtt színjátszókat. Farkaslaka 2009-ben, Lövéte 2010-ben, Rugonfalva 2011-ben volt házigazda, majd 2012-ben Kisgalambfalva, 2013-ban ismét Farkaslaka következett, 2014-ben Kobátfalva, 2015-ben Gagy, 2016-ban Agyagfalva, 2017-ben Siklód adott otthont a találkozónak, 2018-ban pedig Bencéden találkoztak.

Az évi rendszerességgel megtartott találkozó fő szervezője a Hargita Megye Tanácsa fenntartásában működő Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, támogatók: Communitas Alapítvány – Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Bethlen Gábor Alap. Házigazda: a homoródújfalusi Nénémasszonyék Felnőtt Színjátszó Csoport.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak Homoródújfaluba, a műkedvelő színjátszó társulatok 21. találkozójára!

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.