KOLOZSVÁR – VERESS ÁBEL ZONGORAESTJE

Az ifjú zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, és a 2019 májusában megrendezett bukaresti Balassi Intézet által 15. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál Cziffra György tehetségdíjasa lett…

Veress Ábel zongoraestjére kerül sor 2019. október 30-án, szerdán, 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

MŰSORON

Liszt F.: VI. magyar rapszódia
Fr. Chopin: F-dúr ballada op. 38
Cl. Debussy: G-dúr arabeszk
Bartók B.: Három csíkmegyei népdal
Fr. Chopin: Gesz-dúr etűd op. 10 no. 5
Fr. Chopin: Asz-dúr etűd op. 25 no. 1
Fr. Chopin: Ász-dúr „hősi” polonéz op. 53
Liszt F.: VIII. magyar rapszódia.

Az előadóest a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a Györkös-ház közös szervezésében valósul meg, az ErGo Egyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával.

VERESS ÁBEL

a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Tanárai Dr. Baranyay László és Dr. Hargitai Imre. Rendszeresen ad önálló zongorakoncerteket, nagy elhivatottságot érez a komolyzene ápolása iránt. Az elmúlt években több regionális és országos zongoraversenyen ért el helyezéseket, többek között harmadik helyezett lett az országos Ferenczy György Zongoraversenyen, Budapesten. 2018-tól nyaranta zongoraesteket ad a Balaton közepén, sétahajózással egybekötve, Klasszikusok a Balaton hullámain rendezvénycímmel. Több közös koncertje volt már Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművésszel is, mint például a 2016-os Szent György Napok nyitókoncertje. A 2019 májusában megrendezett bukaresti Balassi Intézet által 15. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál Cziffra György tehetségdíjasa lett. E díj nyerteseként kerül sor Veress Ábel zongoraestjére, melyen a 25 évvel korábban elhunyt világhírű magyar zongoraművész szellemiségét idézi.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.