EMIA – Díjátadó ünnepség – SZÉKELYUDVARHELY

Negyed évszázada szolgálja a magyar irodalmat a Lőrincz György által kezdeményezett alapítvány, amely akkor jött létre, amikor szétestek a létezett szocializmus művészeti és művelődési intézményei, és még nem alakultak volt ki az új demokrácia polgári és állami kulturális struktúrái, s az irodalom maga is – mint a túlélés és a rendszerváltoztatás egyik eszköze – parlagon és gazdátlanul hevert.

Székelyudvarhely az alapítvány jóvoltából és az általa létrehozott díjakkal, az irodalmi életbe való betagozódással az egyetemes magyar irodalom egyik centrumává, meghatározó jellegű helyévé vált.

Az idei díjkiosztót a székelyudvarhelyi Művelődési Hát koncerttermében tartják szombaton, október 12-én, 18.00 órától kezdődően. Köszöntőt mond Lőrincz György író, a kuratórium elnöke, majd ezt követően ünnepi műsort mutatnak be a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola tanulói.

Az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány (EMIA) idei Debüt-díjasa Volonics Attila – laudációt mond Fekete Vince; EMIA-díjat kap Kristó Tibor író, költő – laudációt mond Zsidó Ferenc; Hídverő-díjat Papp Endre irodalomtörténész vehet át – róla Lőrincz Györgytől hallhatnak dicsérő szavakat a jelenlevők.

Ez a program a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatásával valósul meg.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.