IDŐSEK NAPJA – BERECZ ANDRÁS FELLÉPÉSÉVEL – Abásfalváért Kulturális Egyesület

Idén öt falu idősei ünnepét szervezi meg október hónap folyamán az Abásfalváért Kulturális Egyesület az Idősek napjának apropóján, mely alkalom a község lakói számára olyan igényes programot jelent, ami lehetőséget ad arra, hogy teljesülhessen minden idős vágya: ünnepeljen együtt az egész család.

Berecz András Ha vagyunk – legyünk! című előadását dokumentum filmvetítéssel, közösségi együttléttel teszik még tartalmasabbá.

Az esemény főtámogatója: Hargita Megye Tanácsa, további támogatók: az Ilona Völgye-, a Homoródszentpáli Radicza- és a Homoródkeményfalvi Fűzes Közbirtokosságok, valamint Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala.

Utca Abásfalván

Vasárnap, október 6-án 15 órától Homoródszentpálon 15 órától a helyi kultúrotthonban, majd ugyanezen a napon 18 órától Homoródszentmárton községközpont művelődési házában gyűlnek össze a helyi idősek és az érdeklődők, hogy megtekintsék Sós Ágnes: Szerelempatak című, fesztiválnyertes dokumentumfilmjét, illetve Csata Orsolya: Pletykapadok című dokumentumfilmjét, majd Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó Ha vagyunk – legyünk! című előadását. És ugyanez lesz a program pénteken, október 11-én Abásfalván, ahova a helyieken kívül meghívják a homoródkeményfalvi és a kénosi időseket és minden érdeklődőt, aki ez alkalommal is erősítené e vidék közösségi életét. Mindhárom helyszínen a kulturális kínálat mellett közös ebéd, illetve vacsora elfogyasztására várják az idős korosztályhoz tartozókat.

Archív felvétel Homoródszentmártonból – háttérben az unitárius templom és a Dávid Ferenc Ifjúsági Központ

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület tevékenységével azt a célt tűzte ki magának, hogy újra aktív kulturális életet teremtsen a lassan elnéptelenedő kis településen, illetve az innen elszármazottak számára. Az Idősek napja alkalmával tavaly dokumentumfilm vetítéssel, illetve operett-esttel kedveskedtek a helyi és környékbeli időseknek és családjaiknak, idén már Magyarországról meghívott művész műsorával és újra dokumentumfilmekkel ünneplik Abásfalva, illetve további négy falú időseit.

Berecz András 1957-ben Budapesten született. Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. A mai napig járja Erdély, Moldva, Felvidék, Somogy, Nagykunság, Nyírség és számos más vidék falvait dalokért, mesékért, tréfákért, történetekért. A Kossuth-díjas mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész Ha vagyunk – legyünk! című előadásában összefonódik dal, hagyomány és mese.

Az idősek napja alkalmával szervezett eseményekre a belépés díjtalan, a nem nyugdíjas korú résztvevők adománnyal járulhatnak hozzá a kulturális egyesület működéséhez.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a fenti időpontokban és helyszíneken a szervezők!

Lőrincz Ildikó/ Abásfalváért Kulturális Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.