TANULMÁNYÚT TÁJHÁZAS SZAKEMBEREKNEK

Tizenharmadik alkalommal szervez néprajzi gyűjtemények kezelői számára szakmai találkozót a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsával közösen. Október 11-én, pénteken a Tájházak és néprajzi gyűjtemények szerepe Hargita megyében elnevezésű szakmai tanulmányúton Nagy-Imecs Zsuzsánna küküllőkeményfalvi, Sándor Olga zetelaki gyűjteményét, valamint a székelyvarsági tájházat látogatják meg a szakemberek.

A rendezvény szervezői: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partner Székelyvarság község Polgármesteri Hivatala, Nagy-Imecs Zsuzsánna és Sándor Olga gyűjteménytulajdonosok, anyagi támogató a Communitas Alapítvány.

Ez alkalommal levetítik Fábián Kornélia Hargita megye tájházai (4.) című dokumentumfilmjét, amely a csíkszentkirályi tájházakat, a csíkszentmiklósi, oklándi tájházat, a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum, a szentegyházi Múzeum Szálló és a Filiház néprajzi gyűjteményét mutatja be.

A tájházak és gyűjtemények látogatása a szakmai találkozó alkalmával és a rendezvényen való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, ám előzetes bejelentkezéshez kötött a meghívottak részéről, az utazás, ebéd megszervezése miatt. Érdeklődni, jelentkezni a 0745-381420-as telefonon meg a buzoganyarpad@yahoo.com postafiókon 2019. szeptember 30-ig, hétfőig lehet. A helyek száma korlátozott.

Címképen: Varsági ragyogás – archív

A Forrásközpont közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.