EMűK – Kovács Kinga kiállítása a Lábasházban – SEPSISZENTGYÖRGY

Kovács Kinga a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem képzőművészet szakán végzett alapfokú és magiszteri képzést. Egyetemi évei alatt a grafika műfaja mellett alkalma nyílt megismerni, kipróbálni az installációk eszközrendszerét is, mely az évek során aztán egyre közelebb került a fiatal művészhez.

Kísérletezett statikus és interaktív installációkkal egyaránt, olyan témákat bontva ki, mint például a társadalmi rendszerek, napjaink globális ökológiai problémáinak és kulturális örökségeinknek kérdésköre. Munkájában a terek és tárgyak viszonyai inspirálják, azok szellemi kölcsönhatásainak, kontextusainak aktivizálása.

Az Erdélyi Művészeti Központ (EMűK) szervezésében 2019. szeptember 21-én, szombaton 18.00 órakor nyílik meg Kovács Kinga kiállítása.

A vendégeket köszönti: Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője. A tárlatot Kányádi Iréne művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Kusztos Attila

A kiállítás megtekinthető: 2019. szeptember 23. és október 11. között, keddtől péntekig, 10.00-16.00 óráig, szombaton 10.00-18.00 óráig.

Az EMűK közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.