A 7. SICULUS FESZTIVÁL RÉSZLETES MŰSORA

Szeptember 6, és 8. között a 7. SICULUS fesztiválon fellépő együttesek zenéjétől lesz hangos Székelyudvarhely város főtere. A fellépők egy része a zenei versenyre benevező zenekarokat képezi, másik része a meghívott zenekarokból áll. A Székelyudvarhely múltjához tartozó SICULUS fesztivál szervezője a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, társzervezője az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Az esemény pénteken, szeptember 6-án ünnepélyes megnyitóval kezdődik a Márton Áron téren (Patkó), ahol kiállítással, tematikus sátrakkal, a fesztiválhoz hangolt térrel, naponta 15-17 között arcfestéssel színezett gyerekeknek szóló műsorral várjuk az érdeklődőket. 16.30-kor már a versenyprogram meghallgatásai és kiértékelői zajlanak. 21 órakor nemidevalók címmel zenés slam poetry műsor indít, zene: André Ferenc, szöveg: André Ferenc, György Evelin, Járai-Szabó Richárd, Tófalvi Előd. Ezt követően fellép a tavalyi SICULUS fesztivál fődíját elnyerő zenekar, a gyergyószentmiklósi 4S Street zenekar. A késő esti órákban Felső G-ben Funky-bulira várják a fiatalokat.

Szombaton, szeptember 7-én 14 órakor a Patkóban a Siculus szemle előadásaival folytatódik a műsor. Vigh Beáta szerzői jogokról, névbejegyzésről tart előadást, Sarány István pedig bemutatja a Garabonciások című, a Kriterion Könyvkiadónál tavaly megjelent kötetét, amely a temesvári Garabonciás együttes történetét taglalja, közreműködik Zilahi Csaba. Ezt követően zajlik a versenybe lépő zenekarok meghallgatása 20 óráig. Közben 15-20 óra között egykori felvételek tekinthetők meg a Román Televízió Magyar Adása archívumából a székelyudvarhelyi Nyirő József Városi Könyvtárban. 21 órakor kezdődik a Patkóban a kézdivásárhelyi Ego Sum zenekar koncertje, 22 órától pedig a kolozsvári Knock Out zenekar lépik fel. Szombaton éjszakába nyúlik a Retro buli a Felső G-ben.

Vasárnap, szeptember 8-án 14 órakor újra a SICULUS szemle műsorával kezdődik a műsor. Dénes Adél: Hogyan menedzseljünk egy együttest címmel tart előadást, meghívott: Pásztor Anna. 16-18 óra között lesz az utolsó versenymeghallgatás, 20 órakor már a SICULUS-gálaműsor kezdődik kiértékelővel, díjazással, valamint a fesztiválnyertes zenekar fellépésével. A 7. SICULUS fesztivál az Anna & The Barbies zenekar szabadtéri koncertjével zárul.

A SICULUS fesztivál partnerei: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza, Udvarhelyszék Kulturális Egyesület, médiapartnerek: a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, a Hargita Népe, az Élő Székelyföld, a Transversum SRL és az Erdély.ma. Támogatók: Bethlen Gábor Alap, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány. Vállalkozói támogatások: Stage & Ledtech Kft, Góbé termék, Amigo & Intercost vállalat és a székelyudvarhelyi Hotel Tranzit szálló.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Közlése Nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.