HOMORÓDALMÁS – Falunapok és Barlangfesztivál – FRISSÍTVE!

Idén is háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelnek Homoródalmáson augusztus 30. és szeptember 1. között, tartalmas hétvégi kínálattal szolgálva a helyieket és a vendégeket. Ezen a hétvégén a Kis-Homoród menti községben minden korosztály találhat igényeinek  megfelelő minőségi programot.

Augusztus 30-án, péntek délelőtt kezdődnek a Barlang Kupa mérkőzései a műfüves pályán: Szentegyháza-Homoródalmás (női kézilabda), Székelyudvarhelyi Sürgösségi-Homoródalmás (férfi minifoci), este fél 9-kor Transylvanium koncert a kultúrkertben, utána ugyanott utcabál a segesvári Cassino Club együttessel.

A másik fő-attrakció a rezesbanda szabadtéri koncertje, hiszen ők reggel ébresztik a falut, kísérik a népet a kultúrkertbe, de vasárnap is ott vannak, hiszen térzenét biztosítanak (Simó Márton felvétele – archív, 2017)

Augusztus 31-én, szombaton 9 órától a helyi fúvószenekar toborzóval masíroz végig a település utcáin, 11 órától hálaadó istentisztelet az unitárius templomban, azt követően – körülbelül 12 órakor – népviseleti parádé, a csőszök felvonulása. Közben 11 és 15 óra között a kultúrkertben kezdetét veszi a helyi termelők és kézművesek vására; 12.10-kor tartják a hivatalos megnyitót, amelyen elhangzik Tikosi László polgármester köszöntője, Sorbán Enikő népdalokat énekel, fellép a lövétei Kákvirág együttes, a helyi Almamag tánccsoport és a mezőtúri SZC Teleki Blanka kisegyüttes; 16 órától a Dávid Ferenc Általános Iskolában a Székelyföldi Legendárium filmjeit vetítik, 17 órától a megyei bajnokság keretében a Homoródalmás-Nagygalambfalva futballmérkőzést követhetik végig az érdeklődők, majd este 9-től hajnalig tart majd a szüreti bál.

Kétségtelen, hogy a Barlangfesztivál egyik fénypontja minden évben a csőszök vonulása (Szabó Károly felvétele – archív, 2016)

Szeptember 1-jén, 9 órakor indulás hátra Karácsony-gátjához (6 km, a személyszállítást bérelt autóbuszokkal végzik), ahol a szabadtéri színpadon fellép a Monopatia Allilegiis Lefkada együttes (Görögország), táncolnak a homoródalmási csőszök és csőszleányok, valamint az Ízisz Hastánccsoport (Tokod), aztán a nap fénypontját a Keresztes Ildikó Band és Varga Miklós, valamint együttese fellépése fogja képezni. Kiegészítő program a barlanglátogatás, a malacsütés, a főzőverseny és a legkisebbek számára is szolgálnak meglepetés-programokkal a szervezők.


FRISSÍTÉS! (1.)

A Falunapok első két napjáról szóló beszámolónk ITT olvasható!


FRISSÍTÉS! (2.)

Ami még a Falunapokhoz és a Barlangfesztiválhoz kapcsolódik – egy európai projekt: az Europe for Citizens, amelynek jóvoltából itt, illetve a partnertelepüléseken zajlanak hasonló programok.

A Europe for Citizens program keretében a Monopatia Allilegiis Lefkada (Görögország), a Csemadok (Szlovákia), Tokod Község Önkormányzata (Magyarország), Magyaralmás (Magyarország), Körösszakál (Magyarország), valamint a Jót s Jól a Szatmári Kistérségben Egyesület Géberjén (Magyarország) működik együtt Homoródalmás önkormányzatával.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.