SIKLKÓDI SOKADALOM – Izgalmas hétvége – Bánja-e székely (5.2.)

Úgy terveztük, hogy ebben a falujáró sorozatban – egy járással – készítjük el mind az öt település bemutatását – írásunk első része a Hargita Népében ITT olvasható -, azonban menet közben értesültünk, hogy ezen a hétvégén, szombaton, július 27-én Küsmöd testvértelepülése, Kondoros kezdeményezésére, Siklódon szervezik a Siklódi Sokadalom nevű rendezvényt. Ez a program is olyan értékőrző, olyan „rávilágításos” esemény, mint amilyen egy hónappal ezelőtt a III. Sóvidék Népviseletben találkozó volt. Épp a szép környezet, az énlakinál és a kőrispatakinál is markánsabb népi építészeti hagyaték késztette a szervezőket, hogy ide telepítsék ezt a pazar kínálatú Sokadalmat…

Hadd népszerűsítsük most ezt az eseményt!

Siklód központjában – a világháborús emlékmű körül és a kultúrház előtti kis parkban – határon innen és túlról érkező fellépők műsorát tekinthetik meg az idelátogatók: Pál István „Szalonna” és Bandája (Magyarország), Tessedik Néptáncegyüttes (Mo.), Kristóf Béla és zenekara (Székelyudvarhely), Bogyiszlói Zenekar (Mo.), Énlaki Asszonykórus, Sirűlők Néptánegyüttes (Szováta), Énekes Madár Népdalkör (Farkaslaka), Tarisnyások (Siklód). Ezzel párhuzamosan főzőverseny zajlik a „Siklódi Sokadalom legjobb fakanala” címért, amelynek eredményhirdetését 19.00 órakor tartják. Lesz ökumenikus ima és ének a templomban 10.30 órától. Az ünnepi beszédek déli 12.00 órakor hangzanak el a központban. Egész nap közös nótázás zajlik a Kondorosi Citerazenekar (Mo.) kíséretével. Bemutatkozási lehetőséget kapnak résztvevő települések, majd Sokadalmi Bál tetézi a napot.

A Siklódi Sokadalom az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, partnerségben Etéd Község Polgármesteri hivatalával.


A most lemondott Szilveszter Attila Bónis Ferenc községi képviselő, falufelelős társaságában – a felvétel 2017- június 29-én, a III. Sóvidék Népviseletben találkozó alkalmával készült Siklódon

P. S. Írásunk befejezésekor értesültünk arról, hogy Szilveszter Attila, Etéd község megbízott alpolgármestere beadta lemondását. Kérését július 23-án iktatták. A fejleményekkel, a váratlan gesztus okairól hamarosan tájékoztatjuk az olvasót.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.