KÁSZONALTÍZ – 24. MINIMUM PARTY

Július 31. és augusztus 11. között huszonnegyedik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a már évek óta megszokott helyszínen, a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Idén a a Minimum Party alkotótáborban a részletekre fognak koncentrálni és az alkotásra, kísérletezésre szólító mottó cseppben a tenger. Keresik a kicsiben megnyilvánuló nagyságot, a részben az egészet.

A képletet, ami létrehoz struktúrákat. A szervezők szerint mindezt kiegészíthetik azzal a mondással is, hogy az ördög a részletekben rejlik, ami pont az előbbi ellenkezőjére utal. Amint írják, minden nagyszerű terv kivitelezésében, a részletekben ott rejtezhet a gonosz, az elfogadhatatlan, vagy egyszerűen a hiba lehetősége. “Mivel az éremnek mindkét oldalát meg szoktuk vizsgálni, jó minimumparty-s módra, keressük most is az angyalt és az ördögöt – a részletekben” – írják.

Alkotóműhelyek és műhelyvezetők: zeneműhely – Miqueu Montanaro (Franciaország) vezetésével, vizuális műhely – Pál Péter (Marosvásárhely) vezetésével, fotóműhely – Mosberger Róbert (Mór-Magyarország) vezetésével, videóanimációs műhely – Hátszegi Zsolt (Csíkszereda) vezetésével és filmes dokumentáció készítése Schneider Tibor (Kolozsvár) vezetésével, mozgásszínház (pantomim) műhely – Bölöni Endre / Dix (Budapest) vezetésével, építészet műhely – Márton Ildikó (Székelyudvarhely) vezetésével, íróműhely – Vida Gábor (Marosvásárhely) vezetésével, kézműves műhely – Pusztai Fruzsina (Kolozsvár) vezetésével, filozófia műhely – Pálfalusi Zsolt (Budapest) vezetésével, kísérleti színházműhely – Szabó Attila (Miskolc) vezetésével.

Az alkotótábor nyitott úgy a szakmabeliek, mint a művészetkedvelők számára. A közös alkotás, a résztvevők spontán kapcsolatépítése és (nem utolsósorban) a kikapcsolódás hozza létre azt a valóban nem hétköznapi közösségi élményt, ami a Minimum Party alkotótábort egyedivé teszi a hozzá hasonló rendezvények palettáján.

A műhelyleírások és a tábor részletes meghirdetése a http://www.minimumparty.org honlapon található.

Jelentkezni július 30-ig lehet a honlapon vagy a tábor helyszínén július 31-én.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.