EGYETEMES IMANAP – CSINÓD

Sepsiszéki Nagy Balázs és családja negyedik alkalommal szervez a saját telkükön található ökumenikus kápolnánál egyetemes imanapot, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket augusztus 31-én, szombaton, délelőtt 11.00 órára. Ez a hagyományossá vált és immár határokon átívelő program kiváló lehetőség a testi-lelki feltöltődésre.

Az előző esztendőkben ezen a napon volt már római katolikus szentmise, református istentisztelet, most pedig unitárius és római katolikus főszereplőink lesznek – írja a szervezők nevében a családfő. Idei meghívottunk Vida Rozália alsóboldogfalvi unitárius lelkésznő, aki istentiszteletet celebrál. Prédikációjának központi témája a férfi lesz. Korábban már volt téma a nő, a gyermek és a család. Gitározni és énekelni, valamint közös éneklésre buzdítani az önálló albummal is rendelkező Buzogány-Csoma István szentivánlaborfalvi unitárius lelkész fog. Egy római katolikus barátunk részéről pedig tanúságtétel lesz.

A kapun történő belépéskor mindenkitől a kedvenc imáját fogják kérni leírva. Lehet ez saját ima vagy fohász is. Ezek közül az imák közül egy kisgyerek ki fog húzni hármat, amelyek az istentisztelet keretében felolvasásra kerülnek. A többi imát is megőrzik és kinyomtatva elhelyezik a kápolnában, hogy az ideérkező zarándokok később megismerhessék azokat.

A rendezvény augusztus 31-én, szombaton 11.00 órakor kezdődik és várhatóan 14.00 órakor ér véget. Bográcsban főtt meleg ételről egy háromszéki házaspár fog gondoskodni. A kihangosítást Kurucz Miklós szigetszentmiklósi technikus végzi.

A részvételi szándékot szervezési okok miatt kérik legkésőbb augusztus 25-ig telefonon vagy levélben jelezni.

Felekezeti hovatartozástól függetlenül minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Kapcsolat: Nagy Balázs és Erika, telefon: 0760 779835.

http://www.uzvolgye.info

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.