SIKLÓDI EPILÓGUS

Egyesületünk most jutott el arra a szintre, hogy részben feldolgozza a Sóvidék Népviseletben III. találkozó gazdag fotóanyagát. Örömmel vettük Dávid Botond barátunk önzetlen segítségét, aki a népi viseletek elkötelezett fényképészeként jött el a találkozóra, és a lehető legjobb minőségben igyekezett dokumentálni az eseményeket. Ebből a kollekcióból teszünk közzé most egy reprezentatív válogatást.

Miközben itt rendezgetjük az élményeiket, és készülünk a következő ilyen eseményre, megmutatjuk Dávid Botond fotóinak egy részét.

Egyrészt népszerűsítjük a programot, másrészt pedig felhívjuk az érintett “ábrázoltak” figyelmét arra, hogy utólagos fénykép-rendelési igényeiknek is eleget tudunk tenni, amennyiben ezt kérik.

A székelyudvarhelyi DÁVID FOTÓ készséggel áll a rendelkezésükre, amennyiben a résztvevők papíralapú vagy elektronikus formátumban szeretnének képeket rendelni az eseményről.

Mi magunk, az Élő Székelyföld Egyesület, mint szervező és bonyolító, a közeljövőben egy-egy kinagyított csoportképet és emléklapot helyezünk el az etédi önkormányzatnál és a siklódi kultúrotthonban, illetve szerepet vállalunk a következő, immár sorban a negyedik seregszemle létrehozásában, amelyet Alsósófalván szeretnénk tartani majd 2020-ban, ugyancsak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával és Szász Jenő elnök úr, az NSKI vezetőjének fővédnöksége mellett.

További részletekkel hamarosan jelentkezünk!


FRISSÍTVE! (1.)

A népviseletre és a népi életre vonatkozó információkat pedig a továbbiakban is gyűjtjük. Sok odafigyeléssel, némi empátiával megőrizhetők az autentikus értékek.

Az alsósófalvi gazdagodás reményében!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.