SZÉKELYUDVARHELY – A Forrásközpont műsorkínálata a XV. Hargitai Megyenapokon

Idén május 31. és június 10. között zajlik a XV. Hargitai Megyenapok. Az idei rendezvénysorozat a pápalátogatás és a pünkösdszombati csíksomlyói búcsú közé ékelődik. A megyenapok keretében a székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont is kapcsolódó eseményeket szervez: Tájházak Hete, János Vitéz bábelőadás-turné, a székelyvarsági és csíkszentimrei tánccsoportok találkozója, kiadványok árusítása.

Idén a Tájházak Hete június 2. és 8. között zajlik. Ebben az időszakban a programhoz csatlakozó tájházak, néprajzi gyűjtemények tulajdonosai kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A gyűjteményfelelősök a Tájházak Hetének egy-egy napján szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt az érdeklődőknek, emellett helyenként kézműves foglalkozást tartanak, vagy kulturális műsorral színesítik a rendezvényt, többek között szavalóversenyt, kiállításokat, népi gyermekjátékokat, gasztronómiai bemutatókat szerveznek.

A János vitéz című bábelőadás-turné június 4–5-én zajlik Hargita megye négy nagyobb településén. A megyénkbe meghívott előadást Kovács Ildikó rendezte, előadók Demeter Ferenc és Vincze László. Az előadás helyszínei és időpontjai: június 4., 10 óra – máréfalvi kultúrotthon; június 4., 12 óra – zetelaki kultúrotthon; június 5., 10 óra – farkaslaki kultúrotthon; június 5., 12 óra – korondi kultúrotthon.

A székelyvarsági és csíkszentimrei tánccsoportok találkozójára június 2-án és június 9-én kerül sor, előbb a székelyvarsági táncegyüttes látogat el Csíkkozmásra, ahol udvarhelyszéki táncokat adnak elő, majd június 9-én a csíkkozmási táncegyüttes Székelyvarságon lép fel, ahol Csík vidéki táncokkal örvendeztetik meg a helyi közönséget. Az előadást táncház követi, zenél a Lelkes zenekar.

A Hargitai Megyenapok és a pápalátogatás időszakában, május 30. és június 7. között a Csíkszereda főterén szervezett vásáron, illetve a június 8–9. közötti csíksomlyói búcsú alkalmával szervezett vásáron mindvégig jelen lesz a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont könyves standja bőséges helytörténeti, székelységtörténeti, néprajzi kötetek, a vidékünk értékeit őrző dokumentumfotókkal illusztrált albumok színes választékával.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak ebben az időszakban a rendezvényekre és könyves standra!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.