CSÍKSZEREDA – A Hargita Együttes ünnepi előadásai

A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 2019. június 1. és június 8. között a Pápalátogatás és Pünkösd időszakára változatos programkínálattal készül, melyre szeretettel vár minden érdeklődő zarándokot.

hargita_egyuttes_csoportkep.jpg

A programokról röviden

Június 1-én, szombaton 20:00 órátólHegyen innen – hegyen túl című előadás a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.). A Hegyen innen – hegyen túl című előadás sajátossága, hogy két szomszédos és jórészt összefüggő, mégis olyannyira különböző tájegység, Felcsík és Gyimes énekelt, táncolt örökségét mutatja be, állítja egymás mellé, lehetőséget adva a nézőknek, hogy felfedezzék azt a sok rejtett közös vonást, amit kevesen ismernek. A jegyek ára 20 lej.

Június 2-án, vasárnap 20:00 órátólErdély.ma – Levelek Londonba című előadás a Szakszervezetek Művelődési Házában (Művészetek Háza, Szabadság tér 16.). Az Erdély.ma – Levelek Londonba című előadás visszatekintés évszázados múltbeli értékeinkre, örökölt kincseinkre. Emlék és egyben riasztás is, hiszen a falvak lakosságának elöregedése, a fiatalok kivándorlása és a globalizáció árán megszerzett gazdagság felemészti gyönyörűséges múltbeli értékeinket, amelyek tartópillérei lehetnek jelenünknek és biztosíthatják megmaradásunkat, jövőnket is. A jegyek ára 20 lej.

Június 3-án, hétfőn 16:00 órátólPöttöm Palkó című mesés táncjáték a Szabadság téri színpadon. A rengeteg erdő kellős közepén kibomló kalandok során a legkisebb testvér, Pöttöm Palkó hőssé érik, a kezdeti megaláztatásait ünnepléssé alakítják tettei, így testvérei vállukon hordozva ünneplik végül. A korosztálynak megfelelően összeválogatott népi gyermekdalok, otthonos mondafüzérek, mondókák, kiszámolók, vagy akár bosszantó névcsúfolók teljes arzenálja átvonul az előadáson, amelyek szinte észrevétlenül, mindenféle kényszer nélkül teszik a gyermekeket a mese szereplőjévé. Térítésmentes.

Június 3-án, hétfőn 19:00 órátólMundruc – Martin György emlékére, a Háromszék Táncegyüttes vendégelőadása a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.). A Könczei Árpád rendezésében készült táncszínházi előadás a leghíresebb, legvirtuózabb kalotaszegi táncosnak, Mátyás István Mundrucnak (1911-1977) és egyúttal az ő munkásságát kutató Martin Györgynek (1932-1983) állít emléket. A jegyek ára 20 lej.
Június 3-án, hétfőn 20:30-tól Táncház a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.). Zugtánc csíkszeredai és környéki zenészek közreműködésével. Házigazda a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, főszervező az András Alapítvány. Térítésmentes.
Június 6-án, csütörtökön 11:00 és 18:00 óra között 32. Csűrdöngölő – gyermek és ifjúsági néptánctalálkozó a Szabadság téren. A találkozó házigazdájaként és társszervezőjeként a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a főszervező András Alapítvány esztendőről esztendőre lehetőséget teremt a fiatal néptáncosoknak a találkozásra, bemutatkozásra, és egyben önfeledt, lélekben gyarapító szórakozásra. Térítésmentes.

Június 7-én, pénteken 20:00 órátólHegyen innen – hegyen túl című előadás a Szakszervezetek Művelődési Házában (Művészetek Háza, Szabadság tér 16.). A Hegyen innen – hegyen túl című előadás sajátossága, hogy két szomszédos és jórészt összefüggő, mégis olyannyira különböző tájegység, Felcsík és Gyimes énekelt, táncolt örökségét mutatja be, állítja egymás mellé, lehetőséget adva a nézőknek, hogy felfedezzék azt a sok rejtett közös vonást, amit kevesen ismernek. A jegyek ára 20 lej.

Június 8-án, szombaton 20:00 órátólErdély.ma – Levelek Londonba című előadás a Városi Művelődési Házban (Temesvári sugárút 6.). Az Erdély.ma – Levelek Londonba című előadás visszatekintés évszázados múltbeli értékeinkre, örökölt kincseinkre. Emlék és egyben riasztás is, hiszen a falvak lakosságának elöregedése, a fiatalok kivándorlása és a globalizáció árán megszerzett gazdagság felemészti gyönyörűséges múltbeli értékeinket, amelyek tartópillérei lehetnek jelenünknek és biztosíthatják megmaradásunkat, jövőnket is. A jegyek ára 20 lej.

A jegyek ára az előadásokra egységesen 20 lej.

A műsorokra a jegyeket a Csíki Mozi jegypénztárában vagy a  http://www.bilete.ro oldalon lehet váltani. Az előadások megkezdése előtt egy órával a helyszínen is árulják jegyeinket.

A Csíki Mozi jegypénztára nyitva tart hétköznapokon 9-18 óra között. Telefonszám: +40 266 317 007.

hargita_egyuttes

Bővebb információk 

https://hargitatanc.ro/,
https://www.facebook.com/hargitaegyuttes/,
https://visitharghita.com/hu/events,
E-mail: hargitaneptanc@gmail.com, Tel.: +40 266 371 362.

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.