ÉHE A SZÉPNEK – Énekelt és mondott versek

 

A Strófa Trió 2006 áprilisában alakult, a magyar és a világirodalom verseiből állítja össze zenés műsorait, és fennállása óta számos magyarországi fellépésen és fesztiválon vett részt. Emellett a Calgary-i, torontói, dévai, nagyszebeni magyar közösség meghívására külföldön is játszott. Programjukban a klasszikus és a kortárs irodalom versei egyaránt megtalálhatók. Előadásmódjukra az akusztikus zenei megszólalás, a vokális éneklés jellemző.

Fotó az együttes honlapjáról

A trió tagjai: Dara Vilmos, Silling Tibor és Tábi Tamás, mindhárman közel negyven éve aktív szereplői a zenés irodalmi műfajnak. Játékuk során megszólaló hangszerek a teljesség igénye nélkül: akusztikus gitárok, koboz, buzuki, hegedű, furulyák, khena, kalimba, esőfa, udu, bongó, konga, darbuka.A versek úgy követik egymást, ahogyan az életünk szakaszai – születés, szerelem, útkeresések és végül a bölcsesség évei.

Megszólaltatott költők: Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Juhász Gyula, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Sárközy György, Weöres Sándor, Garai Gábor, Csoóri Sándor, Reményik Sándor.

Gyulai Zsuzsanna előadóművész – Fotó: Hevesi Sándor Színház

Gyulai Zsuzsa számos önálló est és közös műsor előadója, aki 2012-ben a Kárpát-medencei Csengey Dénes Versmondó versenyen I. helyezést ért el, majd további különböző rangos elismerések után, 2014-ben lett Radnóti-díjas.


Május 7-én, kedden 18 órakor Székelyudvarhelyen a polgármesteri hivatal Szent István termében Éhe földi szépnek… című műsorral mutatkozik be Gyulai Zsuzsa Radnóti-díjas versmondó és a Strófa Trió. A Budapestről érkező előadók verses-zenés műsora nagy ívű válogatás a magyar költészet gazdag tárházából Arany Jánostól Csoóri Sándorig. Az esemény szervezője a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, támogatója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.


A versmondó és a trió közös május elejei erdélyi turnéja során Székelyudvarhelyen kívül bemutatkozik Borszéken, Csíkszeredában, Baróton, Csernátonban, Marosvásárhelyen és Kolozsváron. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a székelyudvarhelyi fellépésükre!
A belépés ingyenes.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.