SZÉKELYUDVARHELY – A Helyi Rendőrség közleménye

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség sajnálattal vette tudomásul, hogy az utóbbi hónapokban olyan személyekkel alakultak ki konfliktusai, akik „üzletemberként” úgy gondolták, hogy őket különleges bánásmódban kellene részesíteni, amit a Helyi Rendőrség nem tehet meg, amennyiben törvényesen akarja végezni a munkáját.

helyi_rendorseg1
Képünk illusztráció – archív felvétel 2018-ból

Ahogyan arról a városlakók a helyi sajtóból korábban értesülhettek, januárban az egyik munkatársunk a Madarasi Hargitán egy brutális bántalmazás áldozata lett. A bántalmazást követően, a gépkocsival menekülő sértettet a tettes még hosszú távon hószánnal üldözte, ezzel is veszélyeztetve a sértett munkatársunk életét.

A sajnálatos eseményt követő időszakban a bántalmazó és családtagjai minden eszközzel megpróbáltak nyomást gyakorolni a sértettre és családjára, hogy feljelentésüket vonják vissza, de mivel ez nem történt meg, a bántalmazó előbb 30 napig előzetes letartoztatásba került, jelenleg pedig hatósági felügyelet alatti védekezés lehetőségével élhet.

Arra számított a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség, hogy az ügy mindenki számára tanulságos lesz, de sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy a bántalmazó az elmúlt napokban egy másik munkatársunkat is halálosan megfenyegette, közben mindvégig fenyegették és zsarolták a helyi rendőrség vezetőjét is, hogy vegye rá bántalmazott munkatársát a feljelentés visszavonására. Sajnos, azzal kell szembesülnünk, hogy a kedélyek remélt lecsendesedése helyett tovább folytatódnak a fenyegetések.

A fenyegetések során elhangzottak alapján a bántalmazónak és családtagjainak nem titkolt céljuk a helyi rendőrség igazgatójának eltávolítása a pozíciójából, valamint a helyi rendőrség felszámolása, felszámoltatása. Fenyegetéseik során nem rejtették véka alá, hogy céljuk elérése érdekében akár politikai kapcsolataikat is készen állnak felhasználni, készek akár helyi képviselők lefizetésére is, hogy azok a rendőrség megszüntetésének szükségességéről szavazzanak majd.

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség határozottan elítél minden olyan törekvést, ami álhírekkel, vagy a lakosság szándékos megtévesztésével, személyes ambícióktól és személyes bosszúvágytól vezérelve az intézményünk jó hírnevét próbálja csorbítani.

A Helyi Rendőrség igazgatója jó kapcsolatot ápolt a bántalmazóval és családtagjaival a január 19-én bekövetkezett incidens megtörténtéig, de ezek után a család támadásba lendült minden irányból, látva, hogy az igazgató nem hajlandó törvényszegésre, nem hajlandó a munkatársa befolyásolására. Az igazgató érintett egy közös terület megvásárlásában a bántalmazó családtagjaival együtt, de az ebből származó esetleges haszonról is kész lemondani, hogy munkáját törvényes keretek között végezhesse.

Mivel a kedélyek lecsendesedése helyett a hangulat elmérgesedését tapasztaltuk, az egyik munkatársunk legutóbbi megfenyegetése után feljelentést tettünk fenyegetés és zsarolás vádjával. Az illetékes hatóságok és az igazságszolgáltatás részéről olyan intézkedéseket és döntéseket remélünk, amelyek által a jövőben elkerülhetők lesznek a hasonló sajnálatos esetek.

Székelyudvarhely, 2019. április 7.

A fenti sajtóközlemény eredetije a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség hivatalos közösségi oldalán jelent meg.

Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.