CSATNI ÉS SZÉKELYFALAT

A Helyénvaló Helyi bolt következő eseménye az újítás jegyében zajlik. A helyi értékek és a sajátos ízvilág elkötelezettjei szeretnének olyan termékeket bemutatni, amelyek túlmutatnak a mindennapi ízvilágon, keleties hangulatuk van, de itthoni alapanyagból készültek. Ilyen “termék” a csatni.

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik. Fűszeres étel, az alapja cukorból, hagymából és ecetből áll, ezen túl sót és fűszerek széles skáláját szokták alkalmazni elkészítésekor. Erősen fűszerezik, hidegen vagy melegen fogyasztják, a tisztán zöldségalapú csatnit a legtöbbször nem főzéssel készítik, csak összetörik a hozzá tartozó alapanyagokat.

nagymama_szekelyfalat_fb

Ez alkalommal a szászkézdi Nagymama Pincéjének munkatársai mutatják be a csatnit, amelyet most a gyergyószentmiklósi Székelyfalat hústermékeivel párosítanak.

helyenvalo-bolt-ba-6

A székelyudvarhelyi Helyénvaló Helyi Bolt a II. Rákóczi Ferenc u. 15 szám alatt található. A webáruház pedig ITT érhető el!

helyenvalo

Kóstolással egybekötött bemutatóra várják az érdeklődőket!

civitas

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.