KOLOZSVÁR – A ZeneSzó vendége: KÜRTHY ANDRÁS

A beszélgető-sorozat újabb estjére kerül sor 2019. március 20-án, szerdán 18.30 órától a Györkös Mányi Albert Emlékházban, amelynek meghívottja Kürthy András Ruzitska József-díjas operarendező, a Tudományok és Művészetek Európai Akadémiájának tagja lesz. A legendás Három tenor koncertek előkészítője és neves énekversenyek zsűritagja a rendszerváltás óta örvendezteti meg szakmai együttműködésével a Kincses Várost.

zeneszo_2019_03_kurthy_plakat_k.preview

Tevékenységének színhelyei a Pekingi Operaház és az ékszerdoboznyi Gödöllői Barokk Színház között ívelnek, Kolozsváron pedig emlékezetesen szép, hiteles előadások és kiemelkedő gálakoncertek rendezése fűződik nevéhez (Verdi: Simon Boccanegra, Macbeth, Nabucco; Donizetti: Szerelmi bájital, valamint az Emlékszel még?; Vissi d’Arte; Viva Verdi; 200 éves a magyar nyelvű színház és opera; az első két Kriza Ágnes Gála).

A kolozsvári operatársulat első két budapesti fellépése megszervezésével ő teremtette meg az Állami Magyar Operaház és a Kolozsvári Magyar Opera rendszeres együttműködésének hagyományát. Élőszóban, írásban és a rádió hullámain is sokat tett és tesz az opera megszerettetéséért, az Operaműhely 2012-es munkáiban résztvevő fiatal művészek pedig nemcsak szakmai útmutatást, hanem a munkamorál hiteles példáját is útravalóul kapták tőle… Tovább

A címképen: Kürthy András operarendező – Foto: Nyugat.hu

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.