VASS ALBERT EMLÉKÉV – Záróünnepség a Duna Palotában – BUDAPEST

Amint arról a korábbiakban többször beszámoltunk, a Panoráma Világklub Wass Albert fiainak támogatásával 2018-ban Wass Albert Emlékévet tartott az író születésének 110. és halálának 20. évfordulója tiszteletére. Ennek során irodalmi előadásokat, konferenciákat, felolvasóesteket, emléktúrákat rendeztek, kezdeményezték emlékhelyek, köztéri alkotások, szobrok létrehozását, megjelentették az író szellemi hagyatékát feldolgozó Örökségkönyvet. A Panoráma Világklub 2019. február 24-én tartotta az Emlékév záróünnepségét Budapesten, a Duna Palotában…

Többek között fellépett a Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptánccsoport. Erdélyből, Holtmaros vidékéről érkezett Bartha József, Wass Albert Örökség-díjas református tiszteletes, a Tulipán Árvaház vezetője, aki évtizedeken át sokat tett azért, hogy az erdélyi írófejedelem szellemi hagyatéka és hamvai hazatérjenek szülőföldjére.

A záróeseménye középpontjában a fiatalok álltak, akik arról vallottak, hogyan él köreikben Wass Albert szellemi öröksége.

A több mint két órás műsorban közreműködtek: a már említett Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptáncegyüttes, a Máriapócsi Kis Rózsafa Citerazenekar és a Mákvirág Néptánccsoport, a Soproni Széchenyi István Gimnázium diákjai, a Haraszti-ikrek, Szalóczy Pál Kazinczy Díjas előadóművész, Tarics Péter, Wass Albert Örökség-díjas felvidéki előadóművész. Sztárvendégek voltak: Keresztes Ildikó erdélyi származású Kossuth-díjas énekesnő, a CrossArt férfi énekegyüttes.

A Wass Albert Örökség Díjat ezúttal Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc Díjas, Érdemes Művész énekes, valamint a Krónikás Zenede vehette át.

Elhangzott Wass Albert fiainak üdvözlete, köszöntőt mondott: dr. Tanka László, az Emlékév főszervezője, a Panoráma Világklub alapító elnöke, Simó József előadóművész, a Czegei Wass Albert Alapítvány magyarországi elnöke, Bartha József erdélyi református lelkész, a Holtmarosi Árvaház vezetője. Részleteket tekinthettek meg a Fenyőfáktól a pálmafákig című Szalay Róbert-filmből.

Címkép: Krater.hu

A Panoráma Világklub közlése nyomán

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.